Üniversiteli millilere çifte müjde

Spor organizasyonlarına katıldıkları için sınıfta kalma ve burs kesimiyle karşı karşıya kalan milli sporcuların sorununa Gençlik ve Spor Bakanlığı el attı.

Üniversiteli millilere çifte müjde
Üniversiteli millilere çifte müjde
GİRİŞ 13.07.2013 10:54 GÜNCELLEME 13.07.2013 10:54

 Konuyu Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ile görüşen bakanlık, yeni bir sınav hakkı tanınmasını sağladı. Ayrıca bakanlık, milli sporcuların kesilen burslarını ise kendisi karşılayacak.

Akdeniz Oyunlarına katılan üniversiteli milli sporcular, organizasyona hazırlık sürecinde ve müsabakalar sebebiyle sınavlara giremediler. Oyunlara katılan üniversiteli öğrenciler, sınavlara girmemeleri nedeniyle dönem kaybı ve burslarının kesilmesiyle karşı karşıya kaldı. Bu durum krize neden oldu. Üniversiteli milli sporcuların mağdur olması sebebiyle konuyu Gençlik ve Spor Bakanlığı, masaya yatırdı.

Öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için bakanlık çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında YÖK ile görüşen bakanlık, Akdeniz Oyunlarına katılan öğrencilerin tespitini yaptı. Daha sonra YÖK'ten milli sporculara ikinci sınav hakkı istedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın talebini değerlendiren YÖK ise öğrencilere ilk müjdeyi verdi ve milli sporcuların dönem kaybı yaşamaması için ikinci sınav hakkı tanıdı.

Üniversiteli milli sporculara YÖK'ün sağladığı bu imkanın ardından ikinci ikinci müjdeli haber de Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan geldi. Öğrencilerin sınavlara girememeleri sebebiyle kesilen bursları, bakanlık tarafından karşılanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığı, bu çalışmasıyla okuyan milli sporcuların bir daha bu tür mağduriyetler yaşamasının önüne geçmiş oldu.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak