Kartal AİHL yaz tatilini dolu dolu geçirdi

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi 2014 Yaz tatilini okul içi ve dışında yaptığı etkinliklerle yoğun geçirdi.

Kartal AİHL yaz tatilini dolu dolu geçirdi
Kartal AİHL yaz tatilini dolu dolu geçirdi
GİRİŞ 04.09.2014 18:05 GÜNCELLEME 04.09.2014 18:05

Yaz tatiline IGCSE akreditasyonuyla Dünya Okulu olarak giren KAİHL, öğrencisi Mehmet DURMUŞ’un Zeka Oyunları Olimpiyatında Dünya üçüncüsü (3.) olmasıyla güzel bir nokta koydu. Yaz Okulundan gezilere, YGS’den Londra’ya, Arapça’dan Ramazan programlarına kadar bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

YGS’Yİ HIZLANDIRDIK

03-28 Haziran 2014 tarihleri arasında 11. Sınıf öğrencilerimize yönelik YGS hızlandırma programı uyguladık. 160 Öğrencimizin haftanın altı günü günde 6 saat ders görerek katıldığı programda YGS’nin % 80’ini bitirdik. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği ve olumlu tepkiler alan programın LYS kısmı hızlı bir şekilde organize edildi.

ERKEK HAFIZ ADAYLARIMIZ KOSOVA’DAN SONRA RİZE’DE

Her yıl birkaç öğrencimizin Hafızlık İcazet merasiminin yapıldığı okulumuzda Hafızlık Kulübü sene içinde olduğu gibi tatillerde de en iyi çalışan kulübümüz. Okulumuz Hafızlık Kulübü yarıyıl ve yaz tatillerini yoğun kamp programlarıyla geçiriyor. Geçen yaz İzmit’te bu sene yarıyılda Bursa’da yoğunlaştırılmış eğitimlerine devam eden öğrencilerimiz, bu yaz tatillerinde ise sınırları aştılar. Yaz kamplarımızın ilk bölümünde Kadir Gecesine kadar olan zaman dilimini Kosova’da 24 öğrenciyle değerlendirdik. Gurubumuzun başında Süleyman Aydın hocamız vardı. Bayram sonrası programımız ise Abdurrahman Gül ve Kamil Güldemir hocalarımız rehberliğinde Rize’de devam etti.

HAFIZ ADAYI KIZLARIMIZ İLK DEFA KAMPTALAR

Okulumuz Kız Öğrenciler Hafızlık Kulübü Abdullah Sokur hocamızın rehberliğinde güzel çalışmalar yapıyor. Geçtiğimiz yıl öğrencimiz Sevde Tok’un Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın elinden icazet belgesini almasından sonra bu yıl da iki (2) öğrencimizin icazetiyle çalışmalarını taçlandırdılar. Okulda yapılan çalışmalarını TÜRGEV Hayriye Cemal Gülbaran Yurdunda da devam ettiren öğrencilerimiz bu sene yeni bir taleple okul idaresini zorladılar. Kız öğrencilerimiz de erkek öğrencilerimiz gibi yoğunlaştırılmış tatil programı yapmak istiyorlardı. TÜRGEV’in ev sahipliğinde Mevlanakapı Yurdunda başlayan eğitimimiz devam ediyor.

ÖĞRENCİLERİMİZ ARTIK TURİZM ELÇİSİ

2013-2014 Öğretim yılında okulumuz tekrar hazırlık sınıfına kavuştu. Sene içerisinde verdiğimiz eğitimi öğrencilerimizin uygulamalı olarak sahada kullanmalarını arzu ettik. Turistlerin yoğun ziyaret ettiği tarihi yarımadada öğrencilerimizin hizmet üretmelerini istedik. Fatih Belediyesi “Ask Me” projesi ve Kültürlerarası İletişim Merkezi ile beraber öğrencilerimizi görevlendirdik. Sur içerisinde yatılılık imkânı oluşturduğumuz öğrencilerimiz bu faaliyetlere daha yoğun bir şekilde katılabildiler.

TATİLDE YOĞUN ARAPÇA

Dil eğitimine büyük önem veren okulumuz hazırlık sınıfıyla birlikte konuşma ağırlıklı Arapça öğretimine geçti. Arapça’da akademik danışmanımız AKDEM’de öğrencilerimiz 04 Ağustosta başlayan kurs programıyla 04 Eylüle kadar yoğun Arapça dil eğitimine devam ettiler.

İNGİLTERE’DE İNGİLİZCE

İngilizce Hazırlık Bölümümüz yoğun bir akademik yılın ardından okulumuza derece yaparak giren yurtdışı bursu kazanmış öğrencilerimiz ve yıl içindeki başarılarıyla da bunu perçinlemiş diğer bazı öğrencilerimizle birlikte Ardmore Language Schools Dil Okulunun Uxbridge şehrine yürüme mesafesinde bulunan Brunel Universitesi'nde gerçekleştirdiği 3 haftalık yaz okulu programına katılmak üzere 03 Ağustos 2014’de Londra’ya gitti. Program derslerin yanı sıra aktiviteler ve mekân gezilerini içeriyordu. İngiltere’de eğitim gören mezunlarımızla da öğrencilerimizi buluşturmaya özen gösterdik. Bursiyer öğrencilerimizi ödüllendiren Mezunlar Derneğimize ve programa büyük emek veren Bölüm Başkanımız Saim Öztürk’e teşekkür ediyoruz. Yaz Okulu etkinliği 24 Ağustosta sona erdi.

MUN

Model United Nations (MUN) Simülasyonu programlarına hazırlık sınıfı öğrencilerimizle birlikte bu yıl katılmaya başladık. MUN, Birleşmiş Milletler Teşkilatının lise ve üniversite öğrencileri seviyesinde farklı konu başlıklarıyla öğrencilerin büyükelçi ve delege sıfatıyla yer alıp İngilizce diliyle yerkürenin sorunlarına katkı sunmasıdır. Akademik takvim içerisinde dört (4) ayrı MUN’a katıldık. Yaz tatili süresinde ise üç (3) ayrı MUN’a katılmayı planladık. 04-08 Ağustosta  İstanbul Üniversitesi MUN’da Almanya, Yugoslavya, Bulgaristan delegasyonunda yer aldık. 31 Ağustos-04 Eylülde İstanbul Erkek Lisesi’nin 03-06 Eylülde ise Boğaziçi Üniversitesi’nin düzenlediği MUN aktiviteleri için öğrencilerimiz hazırlıklarını sürdürüyorlar.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza