Rektör sinirlendi: Düpedüz Daltonizm!

Hacettepe Üniversitesi Rektörü’nden çarpıcı açıklamalar: “Öğrenciye burs veremiyoruz ama lüks makam aracı alabiliyoruz.”

Rektör sinirlendi: Düpedüz Daltonizm!
Rektör sinirlendi: Düpedüz Daltonizm!
GİRİŞ 19.10.2014 10:30 GÜNCELLEME 19.10.2014 10:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Üniversite yemekhanesini öğrencilere açınca akademisyenlerin eleştirilerine hedef olan Hacettepe üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, üniversite özel bütçelerinin öğrenciye burs olarak verilmesini engelleyen düzenlemeye tepki gösterdi. Tuncer, şunları söyledi:

DÜPEDÜZ DALTONİZM

Üniversite olarak özel bütçemizden öğrencilerimize burs veremiyoruz, ancak 700-800 bin liralık lüks makam aracı alabiliyoruz. Bütçeyi öğrencinin lehine dönüştüremezken, kişisel harcamalar yapabiliyoruz. Yıllık 1-2 milyon lirayı öğrencilerin kullanımına açamıyorum. Öğrenciye bursu yasaklarken milyonluk makam araçları alınmasını serbest bırakan düzenleme son derece yanlış, düpedüz daltonizm (renkkörlüğü). Ankara’da 200 bin üniversite öğrencisi var ve ben bu öğrencilerin yarısının bursa ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bizim 43 bin öğrencimizin 10 bini maddi yardım için talepte bulunuyor, ancak biz sadece 2 bin öğrencimize destek olabiliyoruz. Özel bütçemizden burs verebiliyor olsak, maddi imkânları iyileşen öğrenci sayıları çok daha yukarılara çıkar. 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 7
  • orhan koksal 9 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söze şapka çıkarılır.. Maalesef sayın hocamın dediği yerinde bir tespit. Önce yöneticiler ve karar vericiler bir özeleştiri yapıp, sonra hareket ederlerse yerinde olur. Her yönetici yönettiği kurumdan sorumlu, yönettiği kurumu bir emanet gözü ile bakılır, kul hakkıdır hassasiyeti ile davranılırsa sorun kalmaz.
    Cevapla
  • ahmet kalafat 9 yıl önce Şikayet Et
    HELAL OLSUN SAYIN REKTÖRÜM. keşke siyasiler ve bu konularda yetkisi olanlarda sizin gibi düşünse kimileri açlıktan ve fakirlikten bunalmışken kimileri milletin araçları ile zevk sefa içinde ama rabbim görüyor müslümanlık adı altında ne işler çevrildiğini.
    Cevapla
  • mehmet 9 yıl önce Şikayet Et
    HOCAM HER KONUDA ADİLDİR ÜRETKENDİR VEFAKARDIR!. Sevgili Murat hocam siz doçent ben asistanken gecenin 12 sinde bana makale getirmiştiniz! hacettepenin kıdemli asistanının bile yanına varılamadığı zamanlarda! Bu sizin fıtratınızda ve yüreğinizde var! sizi tebrik ediyorum saygıyla takip ediyorum !
    Cevapla
  • fahri aydın 9 yıl önce Şikayet Et
    saygılar hocam. ellerinizden öpüldünüz....
    Cevapla
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    Şu samimiyeti görüyor musunuz? Ülkeme bu rektörden lazım yüzlerce. Allah senden razı olsun koca yürekli adam. Gerçekten çok samimi buldum açıklamalarını helal olsun. Muhalefet eften püften şeylere muhaliflik yapacağına bu gibi gerçeklere muhalefetlik yapsa hiçbir sorun kalmayacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap