Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 ile genelge

Milli Eğitim Bakanlığı, önümüzdeki Eylül ayında kapatılacak olan dershanelerle ilgili olarak bir uyarıda bulundu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 ile genelge
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan 81 ile genelge
GİRİŞ 02.01.2015 13:47 GÜNCELLEME 02.01.2015 13:48
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı kapatılması konusunda karar alınan bazı dershanelerin seviye tespit ve belirleme sınavları ve kayıtlar yaptıkları duyumlarını aldıklarını, öğrenci ve velilerin mağdur edilmemesi için bunların engellenmesini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilin Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilen yazıda, ilgi Kanunla 5580 sayılı Kanuna eklenen geçici 5. madde de Özel Dershaneler ile gerekli dönüşümü tamamlamayan Özel Öğrenci Etüt Eğitim Merkezlerinin eğitim-öğretim faaliyetlerinin 01.09.2015 tarihinde sona ereceği belirtilerek, şöyle denildi:

"Ancak, Genel Müdürlüğümüze ulaşan duyumlar ve bilgilerde, afiş, el ilanı, bilboardlar, görsel ve yazılı medyada bazı dershanelerin veya dershane gruplarının 2015- 2016 eğitim-öğretim yılı için Seviye Tespit Sınavı, Seviye Belirleme Sınavı vb. adlar altında sınav yaparak bu sınav sonuçlarına göre öğrenci kayıt ettikleri yönünde Bakanlığımıza bilgiler ulaşmıştır. Özel dershaneler ilgi kanun kapsamında 01.09.2015 tarihinde kapatılacağından öğrenci ve velilerin mağdur edilmemeleri amacıyla yukarıda belirtilen sınavlara izin verilmemesi ve iliniz kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında, gereğini rica ederim."

YORUMLAR 9
  • Orhan1980 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim danışmanlığı,eğitim koçluğu adı altında dönüşüm yaşadılar zaten..kirala bir ev sınıflara at 6-7 sıra,masa bir de tahta al sana merdivenaltı dershane..Okullarda açılan kurslara maalesef talep yok.Ki faydası olduğunu görev aldığım için biliyorum öğrenciyeÖğrenci devamsızlığı had safhada.Bu konuda takibat yok..Kurslarda görev alan öğretmenler ücret konusunda tatmin edilemiyorlar ve pek çok öğretmen tenezzül dahi etmiyor verilen ücrete..Kısacası devletimizin işi çok zor bu konuda.Öncelikle kurslara katılan öğrencilerin kursa devamı sağlanmalı,ders veren öğretmenlerin aldığı saat ücreti arttırlılmalı..Özel okullara teşvik veren hükümetimiz saati 9 lira olan cüreti 18 liraya çıkaryamaz mı?
    Cevapla
  • cemiloğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    milletin üç kuruşu vardı bu dersaneciler ona da göz dikmişti çok yerinde bir karar. madem bu zevatlar o kadar eğitim meraklısı bedava dersane açsınlar görelim
    Cevapla
  • Xero 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu düşünceyle çoçukları torancı ve çırak olur? eğitim daha çok sıfır çekliriz?
    Cevapla
  • Dürüst İnsan 9 yıl önce Şikayet Et
    Dershaneler sadece öğretmen ve müdürden oluşmaz. Bunun yanında temizlik görevlisi olarak çalışıp evine ekmek götüren, büro görevlisi, muhasebe görevlisi, eğitim danışmanı gibi sıfatlarla çalışıp evlerine ekmek götürenler vardır. Bu yasada Kamu yararı yoktur. Kamu yararı demek milletin hiçbir kesimini mağdur etmeden yapıldığında herkesin istifadesine sunulmuş olacak hizmet demektir. Buralarda çalışan insanlar nereden iş bulacaklar. Yazıktır günahtır. Tamam kapatın dershaneleri öğrencileri test tekniği zihniyetinden kurtarmak elbette devletimizin görevidir. Ama bu işi yaparken de yıkarak, gönülleri kırarak, işsizler ordusuna yenilerine ekleyerek yapmayın
    Cevapla
  • faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    işin sonu belirsiz bir hale dogru gıdıyo...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
Pistte korku dolu anlar! Dev uçak az kalsın çakılıyordu