LYS-2 Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevapları

LYS-2 fen bilimler soru ve cevapları! 2016 LYS Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevapları yayınlandı mı? Lisans yerleştirme sınavı Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevapları haber7.com'da

LYS-2 Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevapları
LYS-2 Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevapları
GİRİŞ 30.06.2016 08:47 GÜNCELLEME 30.06.2016 09:50
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

25 Haziran cumartesi günü yapılan LYS-2 2016 Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevapları açıklandı. Binlerce üniversite öğrencisi adayının girdiği ve heyecanla beklediği LYS-2 Fen Bilimleri Fizik, Kimya, Biyoloji soru ve cevaplarına aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

LYS 2 SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Yükseköğretime Giriş Sınavı'ndan (YGS) en az 180 puan alan yaklaşık 1 milyon öğrenci LYS sınavının Fen Bilimler oturumuna girdi.

LYS PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

2016 LYS-2 FEN BİLİMLER SORU VE CEVAPLARI

2016 LYS maratonu üçüncü oturum bugün yapıldı. Peki LYS-2 soruları bu sene kolaymıydı , yoka zor muydu? LYS FEN Bilimler soru ve cevapları, LYS Fizik soru ve cevapları, LYS Kimya soru ve cevapları, LYS Biyoloji soru ve cevapları nasıldı. 
2016 LYS-2 soru ve cevapları Pazar günü yayınlanacaktır.

LYS 2 SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bu senenin önceki yıllardan en büyük farkı sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağının şimdiden bildirilmiş olması” diye konuşan Kılanç açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu sene LYS sonuçları 18 Temmuz’da açıklanacak. Adayların 24 tercih hakları var. Bu tercih formlarını doldurup Ankara’ya bildirmeyle ilgili resmi tercih dönemi 26 Temmuz-2 Ağustos arasında gerçekleşecek. 2 Ağustos’tan sonra da yerleştirmelerin açıklanmasını bekleyeceğiz. Yetleştirme sonuçları 12 Ağustos’tan önce açıklanacaktır. Çünkü 12’sinde üniversitelere kesin kayıtlar e-kayıt yöntemiyle başlayacak.”

LYS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) tercihleri, 26 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek.
 
ÖSYM'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki resmi hesabında yer alan bilgiye göre, 18-19 Haziran ve 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak LYS'nin sonuçları, 18 Temmuz'da açıklanacak.

LYS 2 TWİTTER SINAV YORUMLARI

@mertaltunay Sınava girip #lys2 kötü geçti diye üzülme, herkes mimar mühendis olacak diye bir şey yok. Bu ülkede BİM'e kasiyer de lazım.

‏@iremasliaksu  Bi ara bütün salon kol kaslarına bakıyodu #lys2 yaşasın biyoloji

@selcukavcii Fizik hiç çalışmadan 21 tane çözdüm iyi ki çalışmamışım  yoksa çözemezdim #Lys2

@slntanju #Lys2 ile #lys3 kıyaslanamaz ya. Lys3 baya kolaydı.TM'ciler sıralamalarda yığılma olur mu sizce ?

@timsahay Sayısal olup hiçbir şey bilmememe rağmen #lys3 ü #lys2 den daha kolay yapıyorsam.Orda bir sıkıntı vardır ÖSYM  :))

‏@mucahidbilge Fizikte bir tane manyetizma soran ösym'nin Edebiyatı zorlaması beklenemezdi zaten #lys2 #lys3

@Ekolurji  #lys2 #lys3 emi girdik yoksa teogmu belli değil 40netten eksik gelmezse öğrenciliği bırakacam abi :D

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • YILDIZ 7 yıl önce Şikayet Et
    Her sene müfredat değişiyor bu ne yaaa! Biyolojide kanun değişmez diyor fizikte değişir diyor. Bir Bilimde kabul edilen yargı diğeri ile çelişiyor. ÖSYM Cevap Anahtarı Sayısal loto gibi anasını satayım.Ne kadar çalışırsan çalış saçma sapan sorularla eliyorlar sizi.Ha Bi de emeğiniz emanetimizdir demiyorlar mı gel de çıldırma. Kısacası ne devletime ne de devlet kurumlarına zerre kadar güvenim kalmadı.
    Cevapla
  • murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Kimya 3. Soru hatalı digerlerinde sorun yok dogru mantikla çözulebilirdi. Benim de bayagi yanlisim var ama getcek bu
    Cevapla
  • serpil 7 yıl önce Şikayet Et
    Fizikte yasa sorusu dalga sorusu kimyada 3ve 11.sorular biyolojiden mitozlu sorular bariz hatali nerde hocalar uzmanlar yazıklar olsun hepinize neden itiraz etmiyorsunuz boyle egitim sisteminin ...
    Cevapla
  • tıpçı 7 yıl önce Şikayet Et
    İp sorusu doğruymuş diğerlerine de açıklama bekliyoruz.Fizikçiler size sesleniyorum.
    Cevapla
  • mert hacı 7 yıl önce Şikayet Et
    kimya 3 ve 11. soru
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço
Özgür Özel, 15 Temmuz direnişçilerine alçak sözler: Kot üstüne kefen çeken zibidiler...