Türkiye'nin en iyi eğitim veren okulları

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin en kaliteli 8 okul ve 8 kurumunu belirledi. Milli eğitim Bakanlığı en iyi üç okul ve kurumuna ödül verecek.

Türkiye'nin en iyi eğitim veren okulları
Türkiye'nin en iyi eğitim veren okulları
GİRİŞ 05.06.2008 01:10 GÜNCELLEME 05.06.2008 01:10
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2005 yılında Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan 'Milli Eğitim Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları Ödül Yönergesi' kapsamında yılın kaliteli okul ve kumlarını seçiyor. Bakanlık yapılan değerlendirme sonucunda saha ziyareti yapılacak okul kategorisinde 15, Yılın kurum kategorisinde ise 16 okul belirledi. Seçilen en iyi 31 okulu gezen Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye'nin en kaliteli 8 okul ve 8 kurumunu belirledi.


Saha ziyaretleri kapsamında okullara verilecek puan ile ilk üçe giren okul ve kurumlara ödül verilecek. Finalist okullara ise teşvik ödülü verilmesi öngörülüyor. Ödüller, 10 Haziran'da Ankara'da Başkent Öğretmevi'nde düzenlenecek, 'Okullarda TKY Uygulamaları Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni'nde sahiplerine sunulacak.


En kaliteli 8 Okul: Gülveren Lisesi (Ankara), Merkez Atatürk İlköğretim Okulu (Antalya), Bursa Anadolu Lisesi, Özel Sanko Okulları (Gaziantep), Erenköy İlköğretim Okulu ( İstanbul), Mehmet Ali Lahur Ticaret Meslek Lisesi (İzmir), Merkez 50. Yıl Cumhuriyet İlköğretim Okulu (Kocaeli) ve Tekirdağ Anadolu Lisesi,


En kaliteli 8 Kurum: Kemal Yurtbilir İşitme Engelliler Meslek Lisesi (Ankara), Hasan Güçlü Ticaret Meslek Lisesi (Antalya), Bartın Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi, Özel Serhat İlköğretim Okulu (Edirne), Merkez Çağdaş Yaşam kız YİBO (Hakkari), Süleyman Demirel Fen Lisesi (Isparta), İzmir Karşıyaka Anadolu Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi, Tokat İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi.

ANKA

YORUMLAR 7
  • sercan kandemir 15 yıl önce Şikayet Et
    altın madalyalar mı?. olımpıyatlarda altın madalyaların hepsını fettullah gulenın kurumlerının aldıgını soyluyorsun..kusura bakma ama hepsı degılbır kısmı..benım komsum 2002-2005 yılları arasında 3 defa farklı yarısmalarda 1.lik aldı matemetıkte.. ne hıkmetse FEM dershanesı odul verdı oranın deneme sınavına bıle girmedigi halde oraya gıdıyormus gibi gosterıldı..para karsılıgı.. bu benım komsuma yapıldı..kesınlıkle ınanmamı beklemeyın benden o madalyalara..sadece ızmır yamanlar kolejı mukemmel fettullah gulen kurumlarından....
    Cevapla
  • Bekirrrr 15 yıl önce Şikayet Et
    robert ve galatasaray. dıs guclerin egemenkligi altında olması kotu birşey ama adamlar en iyi egitimi veriyor bunu kabul etmek lazım. bide imam hatipler girmiş milli egitim kapatılsın daha dava açılmadı mı!
    Cevapla
  • ahmet akkurt 15 yıl önce Şikayet Et
    bizim okul.... bizim okul olan Hazım kulak anadolu lisesi ilk 15e girmişti ama ilk8e girmemiş bence girememesinin tek nedeni spor salonunun olmamması..yani bizim okulda yok yok Salih Seçer Gökçe
    Cevapla
  • kemal kamil 15 yıl önce Şikayet Et
    Sacmalardan secmeler. Acaba neye gore degerlendirdiler. Kim ne derse desin ortalamas mezunlarina baktiginizda en iyi egitim veren okullar sayisal icin Izmir, Istanbul ve Ankara Fen liseleridir, inanmiyorsaniz mezunlarin bilgisini kiyaslayin (oss ile degil tabiki). Sosyal iliskiler alaninda da Robert gibi yabanci okullardir, buna da inanmiyorsaniz mezunlarini munazaraya alin. Buralardan mezun bircok insan tanidim ve bunlara gore bu dediklerim bariz sekilde en iyi okullardir. Bu arastirma da dandiktir.
    Cevapla
  • Acizane kanaatimce 15 yıl önce Şikayet Et
    Dunya bilim olimpiyatlarinda madalya alanlar kim. Her meseleye birileri Fethullah Gulenin adini karistiriyr Turkiyeye dunya bilim olimpiyatlarda abartmiyorum YUZLERCE madalyayi Fethullah Gulenin tesvikiyle acilan ozel okullar kazandirmistir Fizik kimya biyoloji matamatik dalinda artik birinciligi Fethullah Gulenin tesvikiyle acilan ozel okullar kimseye kaptirmiyor evelAllah Universitede birinciligi hakeza yine onlarin dersanelerinde ve okullarinda egitim alanlar kazaniyor Gulenin okullari doguya ve guneydoguya bile birincilik kazandiriyor ppk cildiriyo
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap