İstanbul MEM tavsiyeli 'ensest' satırlar

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Yazarlar Okulda projesi kapsamında önerilen Aslı Tohumcu'nun Abis kitabındaki yüz kızartıcı bazı cümleler büyük tepki çekti.

İstanbul MEM tavsiyeli 'ensest' satırlar
İstanbul MEM tavsiyeli 'ensest' satırlar
GİRİŞ 24.12.2011 15:47 GÜNCELLEME 24.12.2011 15:47
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, “Öğrencilerin okuma alışkanlığının artırılması, yazarlarla okurların buluşturularak kitaplar hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olabilmeleri” amacıyla başlattığı, “Yazarlar Okulda” projesi kapsamında önerilen kitaplardan, Aslı Tohumcu’nun yazdığı “Abis” teki bazı yüz kızartıcı cümleler tepki çekti. 

Proje gereğince geçtiğimiz günlerde yapılan çekilişte, Kadıköy ilçesindeki öğrencilerle buluşacak yazarlar Yalvaç Ural ve Aslı Tohumcu olarak belirlendi. İlköğretimdeki çocuklara Yalvaç Ural’ın bütün eserleri, ortaöğretim öğrencilerine ise Aslı Tohumcu’nun kaleme aldığı Abis adlı kitap önerildi.

Abis'in kimi sayfalarında yer alan sözcük, tamlama ya da cümlelerin pornografik içerikte olması, tepkiyi de beraberinde getirdi.

Kitaptan örnekler veren Türk Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı H. İbrahim Çakmak, “Bu türden daha birçok ifadelerin yer aldığı kitapta, ayrıca nasıl cinayet hayalleri kurulduğu, ensest ilişki anlatan ifade tutanağı vs. bu yaştaki çocukların okuyabileceği şeyler midir?

Bu toplumun inancına, kültürüne, manevi değerlerine, bilime ve akla uygun mudur?” diye sorarak şöyle devam etti:“Yazarın bu türden bir kitap yazması, hukuk adamlarını veya yetişkin okuyucuları bağlar.

Ancak bu kitap öğrencilerimize, geleceğimizin teminatı yavrularımıza zorla okutturulmaya kalkılırsa, ben ona ’dur’derim. Sayın İl Müdürü Dr. Muammer Yıldız, İl Müdür Yardımcısı Metin Taşdemir, Komisyon’da görev alan ilçe müdürleri, şube müdürleri, Ar-Ge birimindeki görevliler, bakalım nasıl bir açıklama yapacaksınız?”

Kitaptan birkaç alıntı

Sayfa 25- Niye or..pu kadınların bezleri gibi.

Sayfa 26- Eşşoleşşek, pek de iyi biliyor or..puları.

Sayfa 39- İb..nin cumartesileri.

Sayfa 46- Makinenin ağzına sıç…cak

Sayfa 49- Keyfimin içine

sıç…lar

Sayfa 61- Ben bo.umu işte böyle.

KAYNAK: HABERCİM
YORUMLAR 3
  • Murat Kahraman 12 yıl önce Şikayet Et
    YAZARLAR ZATEN OKULLARDAYDI!... MEM ne yapıyor bilmem! Yazarlar zaten okullardaydı, fakat bundan devletin haberi yoktu! Daha doğrusu devlet zaten okullarda olan ve halen öğretmenlik yapmakta olan şu kadar YAZAR ÖĞRETMEN'den bir türlü haberdar olamamıştı! Bu YAZAR ÖĞRETMENLER de ilgisizlikten yakınıp bazı yazarların sere serpe kitaplarına yazdıkları bu yüzden de hep ilgi görüp hem popüleritelerini paraya tahvil ettikleri kelime gruplarını hiç bir yere yazamayıp sadece içlerine ataraktan ancak hasta olmayı becerebilmişlerdi, hatta bu YAZAR ÖĞRETMEN'ler sadece yazıyorlardı fakat yazdıklarını bir türlü kitaplaştırma ve okurlarla (okuyup-okumayacaklarını bilmem ama!) buluşturma olanağına sahip olamıyorlardı! Şimdi DEVLET, kendisi de YAZAR ÖĞRETMEN olan fakat yazdıklarını devlete duyuramayan bir idareci Öğretmene "başka yazarların reklamını ve tanıtımını yapma görevi" veriyor! Neden! Çünkü YAZAR ÖĞRETMEN her şeyi kitaba yazamıyor, küfür edemiyor, hakaret edemiyor, kişilik haklarına saldıramıyor, kitap basamıyor!..
    Cevapla
  • ahmet ilhan 12 yıl önce Şikayet Et
    tavsiye kararı iptal edilmeli. tavsiye kararı iptal olamalı ve askeri devletten demokratik devlete geçebilmek için liselerden mutlaka milli güvenlik dersi kaldırılmalıdır. siviller askerin işine karışmıyor. hiçbir eğitim formasyonu olmayan (örneği sadece kuzey korede olan) apoletli öğretmenler eğitim dünyamızdan ayrılmalıdır. eğer ülkede gerçekten tevhidi tedrisat kanunu varsa tüm askeri okullarda müfredatı milli eğitim bakanlığı düzenlemelidir.
    Cevapla
  • ayhan candan 12 yıl önce Şikayet Et
    Bu Nasıl Eğitim. Bu kitabı okumadan mı tavsiye ettiniz acaba diye masumane soruyorum. Okuyup ta tavsiye ettiyseniz asıl vahamet o zamandır. Bu proje ayaklarına eğitimin içine ettiniz iyice. Eğitim öğretim rafa kalktı böylece. İşgüzar il ilçe müdürleri reklam yapıp Ankaraya kapağı atacağız diye öğrencilerimiz denek muamelesi görmekten ne eğitim oluyor ne de öğretim. Hani bir menkıbe vardır ya iğne deliğine bilmem kaç metreden ip geçireni kral ödüllendirid ve dövdürür. Bizde bu türler sadece ödüllendiriliyor. Ne işe yaradığına bakan yok. Neliğine bunlar yahu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Türkiye’nin boykot kararı İsrail gündeminde: Bizi en zayıf noktasından vurdu
Sokak köpeklerini site dışına çıkaranlara ceza verilmişti, Vali Gül iptal etti