Bu çocuklar çağ açıp kapatacaklar

Karabük Üniversitesi, bünyesindeki üstün yetenekliler merkezinde yaşları 9 ile 13 arasında olan 50 öğrenci, profesörlerden ücretsiz eğitim alıyor.

Bu çocuklar çağ açıp kapatacaklar
Bu çocuklar çağ açıp kapatacaklar
GİRİŞ 21.10.2012 09:44 GÜNCELLEME 21.10.2012 11:04
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

9 ile 13 arasında olan 50 üstün yetenekli çocuğa üstün yetenekliler merkezinde profesörler tarafından ücretsiz eğitim veriliyor.

Karabük Üniversitesi'nde 2010 yılında tarihi bir çalışmaya imza atıldı. Çalışma kapsamında Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜYEM) kuruldu. Merkezde 2011'dan bu yana il ve çevre ilçelerdeki ilköğretim okullarında eğitim gören yaklaşık 10 bin öğrencinin tanılaması yapıldı.

Tanılama sonucu üstün yetenekli olduğu düşünülen 50 öğrenci merkezde eğitime alındı. 'Çağ açıp çağ kapatacak' yeteneğe sahip öğrenciler, haftada üç gün ücretsiz olarak profesörlerden, yardımcı doçent ve diğer akademisyenlerden eğitim görüyor. 9-13 yaş aralığında olan öğrenciler, okulun laboratuvarları ve diğer imkanlarını kullanıyor.

Karabük Üniversitesi Rektörü Burhanettin Uysal, Şu anda üniversitelerinde üstün yetenekliler için eğitim verdiklerini, ancak bu konularda yer sıkıntısı ve yasal problemlerle karşılaştıklarını ifade ederek, KÜYEM'in üstün yeteneklilere hizmet veren diğer kuruluşlardan farklı olarak sadece fen ve matematiği yetenek alanı olarak almadığını, sanat, spor, dil ve sosyal bilimler gibi bireysel yeteneğin tüm alanlarında hizmet verdiğini vurguladı.

Bu arada yapılan araştırmalara göre, Türkiye nüfusunun yüzde 95'ini normal, yüzde 3'ünü düşük, yüzde 2'sini de üstün yetenekli bireyler oluşturuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • mehmet akif 11 yıl önce Şikayet Et
    ilginç. proflardan ders alınca prof mu olacaklar. verın bana onların prof yapayım. baskalarına ders versınler:)
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 11 yıl önce Şikayet Et
    çağ kapatmadan -ışınlama çağı- açılabilir mi?!-2. a.einstein enerji formülünü bulmuş e=mc2..enerjiden faydalanma yollarını ararken, insanlığın başına bela olanlarda yok değil...peki!bundan sonraki çağ -ışınlama çağı- olabilir mi?..ışınlamanın formülüde yine ışık hızıyla illgili mi?!mesela:ışık hızının karesinin karesi..ya da ışık hızının küpü mü?!sahi!ışınlama yapabilecek kapasiteye ulaşınca inanlığın hali ne olur?!..hiç düşündük mü bunu?..haydi diyelim insanlığın hayrını düşünenler bunu elegeçirise faydalı yönde kullanılabilir..ya şer şebekeleri bunu başarırsa?!?!..o zaman sanırım dünyanın tadı kaçıp, düzeni bozulur..değil mi?..fakat bu ışınlama işi çokkkkk eskilerde kuran beyanına göre hz.süleyman(as) zamanında yapılmış..dünyanın düzeni hz.süleymanın (as) istediği yönde değişmiş.kötü olmamış yani..hep insan faktörüne bağlı..vesselam.
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 11 yıl önce Şikayet Et
    çağ kapatıp,çağ mı açacaklar?!..peki!hangisini kapatıp, hangisini açacaklar ?!-1. bilgi ve teknoloji çağındayız!..bunu kapatınca ne olacak acaba?!?!?!...:):)..ışık ötesi çağı mı?!..yoksa ışınlama çağı mı?!...:):)....birde bu üstün zekalıların başına ,yehud kepi giydirmekte kime hizmet ,ne oluyor?!...üstün zekalıların göstergesi neden yehud kepi ile temsil ediliyor?!....bu taklitçilik zaten bizi ölüdürüyor/mahvediyor....bunun için çağ açıp ,çağ kapatabilecek kapasiteler eksiliyor./kaçıyor..:): )...vesselam
    Cevapla
  • yavuz kemal 11 yıl önce Şikayet Et
    eee artık devri değişti başörtüsü yerine beyinle uğraşan profösörler geldi. hayırlı olur inş.
    Cevapla
  • Nasuh BİLEN 11 yıl önce Şikayet Et
    araştırmanın nüfus yüzde oranlarının bilimsel olması için. herkesin kendi kapsamından incelenmesi gerekir.yalancı çoban dağlarda değil artık,masa başlarında.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe'den Fransa'da büyük zafer!
Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinden detayları anlattı