İbadi'den İngiltere'ye Türkiye mesajı

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, Türkiye'ye ihraç edilen petrolün geçtiği sınır kapılarında kontrolü sağlamadıkları takdirde krizin derinleşeceğini belirtti.

İbadi'den İngiltere'ye Türkiye mesajı
İbadi'den İngiltere'ye Türkiye mesajı
GİRİŞ 30.10.2017 03:01 GÜNCELLEME 30.10.2017 03:03
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Irak Başbakanlık basın ofisinin açıklamasına göre, İbadi, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile telefonda görüştü.

"TÜRKİYE'YE İHRAÇ EDİLEN PETROLÜN GEÇTİĞİ SINIR KAPILARINDA KONTROL SAĞLANMALI"

İbadi, "Federal güçlerin, ülke geneline ve Türkiye'ye ihraç edilen petrolün geçtiği sınır kapılarında kontrolü sağlaması gerekir. Bu gerçekleşmezse kriz derinleşir." ifadesini kullandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) bu konuda hızlı davranmadığını kaydeden İbadi, kan akıtılmasını ve durumun kötüleşmesini istemediklerini anlatarak, "IKBY hükümeti ve Erbil'deki bazı partizan basın organları Irak güçlerini öldürmeyi teşvik ediyor." ifadelerine yer verdi.

İbadi, "Tüm Iraklıların tek bir vatanda barışçıl şekilde yaşamalarına önem veriyoruz. Bu da durumun kötüleşmesini engelleyecek caydırıcı Irak gücü olmadan gerçekleşmez." değerlendirmesinde bulundu.

JOHNSON: BARZANİ DİYALOG İÇİN ARZULU

İngiliz Bakan Johnson da İbadi hükümetinin adımlarını desteklediklerini aktararak, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'nin konuyla ilgili diyaloğa geçmeyi arzuladığını bildirdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • hakkı 6 yıl önce Şikayet Et
    ingiltereye şikayet ediyor izin verin diye .
    Cevapla
  • Tao 6 yıl önce Şikayet Et
    Eyy ibadi benim kalibrende değilsin.bunuda böyle bilesinn ha.külliyede törenle karşıladığına bakma.
    Cevapla
  • celal 6 yıl önce Şikayet Et
    Hükümetin RUSYA İRAN IRAK VE SURİYEYLE işbirliği içinde olması kesin ve şart yoksa din düşmanlarının nasıl müslümanları kullandığını müslümanları kırdırdığını gördünüz
    Cevapla
  • Mr Spak 6 yıl önce Şikayet Et
    Tam dogru degil celal kardes iste tamda bu sirada abd ile isbirligine gececeksin bozkurt isimli yorumcuda anlayamamis durumu kanimca
    Cevapla
  • Bozkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    Pardon nasil yani mulumanlari kimkirdi, Suriye degilmi yani Iran ve Rusya destekli suriye degilmi. Olaylara bukadarmi yabancisiniz. Hem bana Zarar verecen hem seninle isbirligi yapacam oylemi. Kendin olamiyorsan ozaman Sahaya cimkiyacan yoksa kime hizmetettigini bilemessin.
    Cevapla
  • Abdurrahman Kaba 6 yıl önce Şikayet Et
    İbadi, Kukla Mı? Değil M?...
    Cevapla
  • Uğur 6 yıl önce Şikayet Et
    Devlet Başkanı değil o kesin.
    Cevapla
  • Kader 6 yıl önce Şikayet Et
    Batı gazi verdi verdi ama hiç arkasında durmadı şimdi ibadi ile gaz petrol alışverişine giriştiler zaten kürtleri maşa olarak kullanıyorlar her bölgede masada pazarlık yapabilmek için piyon sadece batı için kürtler aynısı suriye de de yapılacak daes bitsin esed gebertecek bunları ama dostları amerika ve avrupa çoktan anlaşma masasına yerleşmiş olacak bunlar dimdizlak ortada kalacak ınş o süreçte kapilarimiz sıkı kapalı olur bize gelmezler bizim daha fazla göçmen kaldıracak gücümüz yok ayrıca yeterli hainimiz var zaten daha fazla istemeyiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!