Cezayir'in kaderi Çakır'ın elinde!

Dünya Kupası'nda Arjantin ve İsviçre yoluna devam ediyor. 2.turda eşleşmelerde sona yaklaşıldı. İşte Dünya Kupası günlüğü...

Cezayir'in kaderi Çakır'ın elinde!
Cezayir'in kaderi Çakır'ın elinde!
GİRİŞ 26.06.2014 10:51 GÜNCELLEME 26.06.2014 13:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gruptan çıkmak için en az 1 puana ihtiyacı olan Nijerya ve ikinci turu garantileyen Arjantin'in karşı karşıya geldiği zorlu mücadelenin ilk yarısı iki golle başladı. Lionel Messi, 3. dakikada ceza sahasında önünde kalan topa harika bir vuruş yaparak Arjantin'i öne geçirirken sadece 1 dakika sonra Nijerya, kontra atakla Ahmed Musa ile beraberlik golünü buldu. Karşılaşmanın ilk yarısı son anlarına kadar düşük tempolu geçse de Messi'nin müthiş frikiği sayesinde Arjantin devreye 2-1 önde girdi.

İkinci yarıya Nijerya daha ofansif başladı ve 47. dakikada Musa'nın golü ile skora dengeyi getirdi. Ancak Arjantin, sadece bir dakika sonra Roja'nın golü ile Nijerya'ya yanıt verdi. Maçın geri kalanında skor değişmedi ve Arjantin maçı 3-2 kazanarak F Grubu'nu 9 puanla lider bitirdi.

BOSNA'DAN VEDA BUSESİ

İkinci maç sonrası turnuvaya veda etmesi kesinleşen Bosna-Hersek, son maçında mutlak galibiyete ihtiyacı olan İran'ı 3-1'lik skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ilk yarısı Dzeko'nun golüyle 1-0 Bosna lehine tamamlandı. İkinci yarıda Pjanic farkı ikiye çıkardı. İran Reza Ghoochannejhad'ın 82. dakikadaki golüyle umutlansa da, sadece bir dakika sonra Bosnalı Avdija Vrsajevic skoru 3-1'e getirdi ve maç böyle sona erdi. Böylece İran da bu elenen takımlar arasına katıldı.

EKVADOR DİRENDİ, FRANSA GÜLDÜ

Fransa, gruptan çıkmayı garantilediği için bazı as oyuncularından eksik çıktığı maçta Ekvador ile golsüz berabere kaldı. E Grubu'nu Lider olarak son 16'ya kalan Fransa'nın rakibi Nijerya oldu. Ekvador'sa turnuvaya veda etti. Ekvador'dan Antonio Valencia karşılaşmanın 50. dakikasında kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

SHAQIRI İSVİÇRE'Yİ ÜST TURA GÖTÜRDÜ

E Grubu'ndaki diğer karşılaşmada İsviçre, Honduras'la karşılaştı. Zherdan Shakiri'nin hat-trick yaptığı karşılaşmanın ilk yarısını 2-0 önde kapatan İsviçre, ikinci yarıda da bir gol bularak maçı 3-0 kazandı. Böylece İsviçre, ikinci tura kalarak Arjantin'in rakibi oldu.

Xherdan Shakiri'nin üç golü, Dünya Kupası tarihinde atılan 50. hat-trick olarak kayda geçti.

İKİNCİ TURDA ŞU ANA KADARKİ EŞLEŞMELER

Brezilya - Şili | 28 Haziran 19.00

Hollanda - Meksika | 29 Haziran 19.00

Kolombiya - Uruguay | 28 Haziran 23.00

Kosta Rika - Yunanistan | 29 Haziran 23.00

Fransa - Nijerya | 30 Haziran 19.00

Arjantin - İsviçre | 1 Temmuz 19.00

PORTEKİZ'İN SON ŞANSI

19:00 TRT 1: ABD - Almanya

19:00 TRT Spor: Portekiz - Gana 

23:00 TRT 1: Cezayir - Rusya (Cüneyt Çakır)

23:00 TRT Spor: Güney Kore - Belçika

YORUMLAR 1
  • Fikrim Geldi 9 yıl önce Şikayet Et
    CEZAYİR'İN KADERİ NEDEN ÇAKIR'IN ELİNDE OLSUN Kİ?. Sanki Cüneyt Çakır onlara tur atlatacakmış gibi yazmışsınız. Turu geçmek Cezayir'in kendi elinde, oynasınlar kazansınlar....
    Cevapla