Peygamber Efendimizin sofrasından eksik etmediği: ‘Etyabin’ faydaları nelerdir?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ümmeti için pek çok konuda tavsiyelerde bulunmuştur. Bunlardan bazıları ise insan sağlığına ilişkin kurtarıcı öğütlerdir. İşte, Peygamberimizin önerdiği etyabin nedir, hurma ve süt faydaları nelerdir?

Peygamber Efendimizin sofrasından eksik etmediği: ‘Etyabin’ faydaları nelerdir?
Peygamber Efendimizin sofrasından eksik etmediği: ‘Etyabin’ faydaları nelerdir?
GİRİŞ 26.04.2024 20:13 GÜNCELLEME 26.04.2024 20:13
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Peygamber Efendimizin (s.a.v.) en sevdiği meyve olarak geçen hurma hem fiziksel hem ruhsal sağlığa oldukça yararlıdır. Ancak Peygamberimiz hurmayı sadece hurma olarak tüketmez onu daha faydalı hale getirirdi. İşte karşınızda Peygamberimizin etyabin mucizesi!

HURMA VE SÜTÜN EŞSİZ BULUŞMASI: ETYABİN NEDİR?

Bereketi, maneviyatı, sağlığı ve inancı temsil eden hurma yapılan araştırmalara göre; hafızayı güçlendiriyor, kolesterolü dengeliyor, bebeklerin beyin gelişimine önemli katkı sağlıyor, ülseri ve böbrek yetmezliğini yatıştırıyor, sindirim sistemini düzene sokuyor.

Ananas yedikten sonra dil neden yanar? Ananasın ağızda bıraktığı karıncalanma hissi...Ananas yedikten sonra dil neden yanar? Ananasın ağızda bıraktığı karıncalanma hissi...

Etyabin, Hz. Aişe validemizin rivayetine göre, "Peygamber (s.a.v.) süt ile birlikte hurma tüketmeye etyabin derdi." Tüketilirken pek çok alternatifi bulunan hurmanın, sütün içine konulduğunda tüm faydaları tesir ediyor.

Yağ yakan altın süt kaç gün içilmeli, tarifi nedir? Zerdeçallı altın süt faydaları!Yağ yakan altın süt kaç gün içilmeli, tarifi nedir? Zerdeçallı altın süt faydaları!

ETYABİN FAYDALARI NELERDİR?

Hurma ve süt kombinasyonunun sağlık açısından sunduğu birçok fayda bulunmaktadır. İlk olarak, hurma yüksek miktarda doğal şeker içerir ve bu da vücuda anlık enerji sağlar. Ayrıca, içerdikleri lifler sindirim sistemini düzenler ve sindirimi destekler. Hurmalar ayrıca potasyum, magnezyum, ve B vitaminleri gibi önemli besin maddelerini de içerir, bu da kas fonksiyonlarını, sinir sistemi sağlığını ve metabolizmayı destekler.

Tahin, pekmez, süt karışımının faydaları! Tahin, pekmez, süt karışımı nasıl yapılır, ne zaman içilmeli?Tahin, pekmez, süt karışımının faydaları! Tahin, pekmez, süt karışımı nasıl yapılır, ne zaman içilmeli?

Öte yandan, süt kalsiyum, protein ve vitamin D gibi önemli besin maddeleri bakımından zengindir. Kalsiyum kemik sağlığını desteklerken, protein kas yapısını güçlendirir ve vücudun tamirine yardımcı olur. Vitamin D ise kemiklerin kalsiyum emilimini artırır ve bağışıklık sistemi sağlığını destekler.

Hurma çekirdeği faydaları nelerdir, yutulur mu? Hurma çekirdeği kahvesi!Hurma çekirdeği faydaları nelerdir, yutulur mu? Hurma çekirdeği kahvesi!

Hurmadaki yüksek demir içeriği sütte bulunmayan bir besin öğesidir. Bu nedenle, hurma tüketimi demir eksikliği riskini azaltır ve anemiyle mücadelede yardımcı olabilir. Ayrıca, sütün içerdiği kalsiyum, hurmadaki demirin emilimini artırır, bu da vücut tarafından daha etkili bir şekilde kullanılmasını sağlar.

Hurma ve süt karışımının sağladığı diğer bir fayda da cilt sağlığına olan olumlu etkileridir. İçerdikleri besin maddeleri cilt hücrelerinin yenilenmesini destekler, bu da daha parlak, sağlıklı bir cilde yol açar. Ayrıca, hurma ve sütün anti-inflamatuar özellikleri, sivilce gibi cilt sorunlarının görünümünü azaltabilir ve cildin genel sağlığını iyileştirebilir.

Ceviz suyu nasıl yapılır, ne işe yarar? Kolesterol için ceviz suyu kaç gün içilmeli, tarifi nedir?Ceviz suyu nasıl yapılır, ne işe yarar? Kolesterol için ceviz suyu kaç gün içilmeli, tarifi nedir?

ETYABİN TARİFİ

Lif açısından oldukça zengin olan Peygamber Efendimizin (s.a.v.) tavsiyesi etyabini hazırlamak oldukça kolay.

Etyabin elde etmek için 3 adet hurmayı biraz sıcak suda bekletin ve yumuşamasını sağlayın. Daha sonra ise bu hurmaları ezip dilediğiniz miktarda sütle buluşturun. Afiyet olsun!

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Metin 2 hafta önce Şikayet Et
    Şifa Olsun İnşallah
    Cevapla
  • Abdulvahap 2 hafta önce Şikayet Et
    normalde deve sütu ile yapilir ama bulamazsak keci sutude guzel sahsen ben bulamiyorum vesselam afiyet olsun
    Cevapla
  • Ümmet 2 hafta önce Şikayet Et
    Kurban olurum sana ya Rasulullah
    Cevapla
  • gazze 2 hafta önce Şikayet Et
    inşallah sevgili peygamberimiz s.a.v. ile birlikte cennette birlikte yemek nasip olur
    Cevapla
  • bülent duman 3 hafta önce Şikayet Et
    Afiyet olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bedeni eridi, azmi sapasağlam... Ebu Ubeyde’de 200 günde büyük değişim
IBAN'la vergi kaçıran yandı! Her fiş için 3 bin 400 lira ceza