Ananas yedikten sonra dilde yanma neden olur? Ananas dilimi yaktı ne yapmalıyım?

Çeşitli içecek ve yemeklerde de kullanılan ananas oldukça lezzetli bir tropikal meyve olarak karşımıza çıkıyor. Aynı zamanda C vitamini deposu olan ananası yedikten sonra dilde oluşan yanması hissini hiç merak ettiniz mi? Ananas yedikten sonra dilde yanma nasıl geçer?

Ananas yedikten sonra dilde yanma neden olur? Ananas dilimi yaktı ne yapmalıyım?
Ananas yedikten sonra dilde yanma neden olur? Ananas dilimi yaktı ne yapmalıyım?
GİRİŞ 17.04.2024 11:10 GÜNCELLEME 17.04.2024 11:10
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birçoğumuzun fark ettiği gibi, ananası yerken dilimizde oluşan karıncalanma hissi, aslında çok daha derin bir gerçeğin habercisidir. Ananasın dilde bıraktığı yanma hissinin ardındaki gerçek insanları ikiye böldü. İşte, ananas neden dili karıncalandırır sorusunun cevabı!

Sabah uyanınca sirkeli su içenler aman dikkat! Aç karnına sirkeli su içmenin faydaları...Sabah uyanınca sirkeli su içenler aman dikkat! Aç karnına sirkeli su içmenin faydaları...

ANANAS MEYVESİNİN ARDINDAKİ GİZLİ İĞNELER!

Yapılan araştırmalara göre, ananası yedikten sonra dilimizde oluşan tuhaf hissin arkasında mantıklı bir açıklama bulunmaktadır. Mikroskop altında incelenen ananas parçaları, ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı: binlerce kristal iğnenin bulunması.

Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın faydası!Yeşil kabağın faydaları nelerdir? Kabak yemenin 10 altın faydası!

KALSİYUM OKSALAT KRİSTALLERİ

Bu kristal iğnelerin asıl sebebi, içerdikleri kalsiyum oksalat kristalleridir. Bu kristaller, dilimizi yediğimizde hücre zarlarında delikler açarak tahrişe neden olur ve böylece karıncalanma hissi oluşur.

Yeşil elma mı kırmızı elma mı daha faydalı? Yeşil elma kırmızı elma arasındaki fark...Yeşil elma mı kırmızı elma mı daha faydalı? Yeşil elma kırmızı elma arasındaki fark...

SAVUNMA MEKANİZMASI: RAPHİDLER!

Ananasın içindeki bu mikrokozmos, aslında bitkinin kendini savunma mekanizmasının bir parçasıdır. Bu kristal iğneler, raphidler olarak adlandırılır ve bitkinin otçul saldırılara karşı korunmasına yardımcı olur.

DOĞANIN MUCİZESİ!

McGill Üniversitesi'nin açıklamasına göre, raphidlerin bir teorisi, bitki hasar gördüğünde özsu veya tükürüğün bu iğnelerin dışarı atılmasını tetikleyeceğidir. Bu da, insanların ağız boşluğunun astarını delebilecek ve tahrişe neden olabilecek bir süreci başlatır. Ananasın bu gizli savunma mekanizması, uzun zamandır farkında olmadan tükettiğimiz bir gerçeği gün yüzüne çıkarmaktadır.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Kul 1 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın mucizesi desek de şirke gitmesek daha iyi olmaz mı. Lütfen dikkat edelim.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş