Arıtma tesisinde facia: 7 işçi öldü

Muğla'nın Milas İlçesi Güllük Beldesi'ndeki atık su terfi istasyonunda metan gazından zehirlenen 7 kişi hayatını kaybetti.

Arıtma tesisinde facia: 7 işçi öldü
Arıtma tesisinde facia: 7 işçi öldü
GİRİŞ 17.06.2013 13:47 GÜNCELLEME 17.06.2013 19:00
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Muğla'nın Milas İlçesi Güllük Beldesi'ndeki atık su terfi istasyonunda, atık su dolu 7 metre derinliğindeki depoya bakım yapmaya giren işçiler ile dışarı çıkmamaları üzerine merak edip aşağı inen çalışma arkadaşlarından oluşan toplam 7 kişi, metan gazından zehirlenerek öldü.

Özel bir işletmenin Güllük Şube Müdürü Mustafa Öztürk (39), beraberindeki elektrik teknisyeni Yüksel Kum (46), kanalizasyon altyapı elemanı Özcan Özkan (51), işçiler Fikret Özdemir (37), Hasan Özgür (43), Mevlüt Özbakır (48), Serkan Miral (27) ile Karamersin Mevkisi'ndeki, atık su terfi istasyonuna, bugün saat 13.00 sıralarında bakıma gitti.

Öztürk ve beraberindekiler burada çalışmaya başladı. 7 metre derinliğindeki atık su deposuna inen işçiler uzun süre dışarı çıkmayınca, çalışma arkadaşları merak edip peşpeşe aşağı indi. Yanlarındaki cep telefonuyla işletme müdürlüğünü arayarak yardım isteyen işçiler, dışarı çıkamadı.

Burada metan gazından zehirlenen 6 kişi yaşamını yitirdi. Şube Müdürü Mustafa Öztürk ise, Güllük Liman İşletmesi'nden gelen 4 dalgıcın gaz maskesi takarak yaptığı dalış sonucu ölmek üzereyken kurtarılıp, Milas Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak tedaviye alınan Öztürk de yaşamını yitirdi.

Dalgıçların, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ekiperinin de desteği ile ölen 6 işçinin cesetlerini çıkarmak için çalışmaları sürerken, acı haberi alarak olay yerine gelen yakınlarının ve çalışma arkadaşlarının feryatları yürekleri dağladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 7
  • Meryem Ozturk 10 yıl önce Şikayet Et
    Denizde bir damla. Bu hayatini katbedenler eerki kadin olsaydi tum ulke ayaga kalkardi ama nedense erkeklerin hic can kiymetleri yok
    Cevapla
  • mustafali 10 yıl önce Şikayet Et
    Büyük İhtimalle Metan Değil;. Hidrojen Sülfürdür.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 10 yıl önce Şikayet Et
    Allah ölenlere rahmet etsin,acılı ailelerinede sabırlar versin... Bu insani bir görev..Ancak şunuda belirteyim..buna benzer bir olay Allah muhafaza ankarada veya İstanbulda olmuş olsa idi..belli mihrakların TVlerin,diğer basın araçların,siyasi partilerin koparacağı vaveylayı,bunun üzerinden yürütecekleri siyaseti,gürültüyü,şamatayı düşünebiliyor mususnuz..Bu oşlay onlar görmüyor,hatta gizlemeey çalışıyor,haber bile yapmıyor,üstünkörü geçiyorlar..Bizim hükümetimiz zaten bunu istismar etmez,herkes biliyor,kılıçtaroğluda biliyor..Çünkü onlar gibi düzenbaz,kafası fitneliğe,çamur atmaya çalışmaz..
    Cevapla
  • bekir terzi 10 yıl önce Şikayet Et
    iş ve işçi güvenliği. Allah rahmet eylesin. o tür yerlere girerken gerekli yalıtım elemanları ve oksijen maskeleri bulundurulması zorunludur. iş kazalarını çok dikkat etmeliyiz. japon mühendis var bizim burada adam duvara küçük bir çivi çakacak-- baret, gözlük, eldiven v.b. tüm ekipmanı kuşanıyor. yahu bu nedir diyorsun soruyorsun. japonyada bize böyle öğretildi diyor. o yüzden dünyanın 3. büyük sanayi ülkesi olmalarına karşın iş kazaları sonucu kimse hayatını kaybetmiyor...
    Cevapla
  • ahmet ünlü 10 yıl önce Şikayet Et
    REAKTİF VEYA PROAKTİF İŞTE TÜM MESELE BU. İş güvenliği uzmanı olarak verdiğim eğitimlerde kapalı alan olarak kabul edilen vebaşta metan olmak üzere risk oluşturan alanlarda mutlaka belirli sınır değerlerde uyarı veren dedaktörlerin olması ve bakım aşamasında gözetleyici personelin olası risklere karşı nasıl davranması gerektiği vurguluyoruz.Bizde olay olur,can verilir,sonradan önlemler konuşulur,iki gün sonra o önlemlerde unutulur.Kaderi ilahiye amenna,ancak "deveyi sağlam kazığa bağlayıp sonra tevekkül etme"alın size proaktif yaklaşım.Allah(C.C) ölen müslüman kardeşlerimize rahmet etsin (Amin).
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'i Eurovision sahnesinde yuhladılar
Meteroloji uyardı: Çamur yağacak