60 yıllık cezaevi kent müzesi olacak

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde 3 yıl önce kapatılan ve belediyeye devredilen cezaevinde çalışma başlatıldı

60 yıllık cezaevi kent müzesi olacak
60 yıllık cezaevi kent müzesi olacak
GİRİŞ 28.07.2013 13:03 GÜNCELLEME 28.07.2013 13:03

Kadirli Belediye Başkanı Tarhan:

"Eski cezaevini Kadirli'nin tarihini, kültürünü, geçmişini anlatan ögelerden oluşan bir yapıya kavuşturacağız"

  Kadirli ilçesinde 3 yıl önce kapatılan ve belediyeye devredilen 60 yıllık cezaevinin kent müzesini dönüştürülmesi için çalışma başlatıldı.

 Belediye Başkanı Ömer Tarhan, AA muhabirine, Adalet Bakanlığı'ndan belediyelerine devredilen binanın kent müzesi haline getirilmesi için başlattıkları çalışmaya Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından 325 bin lira hibe desteği verileceğini söyledi.

 Restorasyon çalışmalarının yaklaşık 9 ay süreceğini, Kadirli kültürünü anlatacak müzeye vatandaşların da evlerindeki eski eşyaları bağışlayarak destek verebileceğini belirten Tarhan, şunları kaydetti.

 "Kadirli, kent müzesine kavuşuyor. Eski cezaevini devraldık ve Kadirli'nin tarihini, kültürünü, geçmişini anlatan öğelerden oluşan bir yapıya kavuşturacağız. İnşallah insanlarımız da bu anlamda orayı ziyaret ederek kendi geçmişini öğrenecek. Kadirli halkına yönelik tarihi eser poplama kampanyası başlattık. Kampanyaya herkesin destek vermesini bekliyorum. Emeği geçenlere ve destek olanlara teşekkür ediyorum."

 Sanat tarihçisi Cevahir Zararsız da 1950'de Cengiz Topel Mahallesi'ne yaptırılan ve 3 yıl önce kapatılan cezaevinin kent müzesi olarak kullanılmak üzere Kadirli Belediyesi'ne devredildiğini söyledi.

 Kent müzesi için çalışmalara başlandığını hatırlatan Zararsız, "Eser toplama kampanyası da başladık. Elinde Kadirli'ye özgü eser olan vatandaşlarımızın bağışlarını bekliyoruz. Bu bağışları makbuz karşılığında alıyoruz ve eseri kimden aldıysak üzerine ismini yazacağız" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
CHP'nin depremzedeler üzerinden çirkin algı operasyonuna 13 maddede cevap