Yargıya karşı son umudu Erdoğan oldu

İstanbul'da trafik kazasında ölen üniversite öğrencisi Aslı Ayan'ın annesi Alev Ayan, kızına çarpan sürücüye 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmesi ve bu cezanın da ertelenmesi üzerine bu kez Başbakan Erdoğan'a mektup yazdı.

Yargıya karşı son umudu Erdoğan oldu
Yargıya karşı son umudu Erdoğan oldu
GİRİŞ 18.09.2013 16:53 GÜNCELLEME 18.09.2013 16:53

Antakya'da oturan anne Alev Ayan, kızının öldüğü günden bu yana gözyaşı döktüğünü ve evden dışarı çıkmadığını, sadece cuma günleri kızının mezarına gittiğini söyledi. Kızının anıları ile yaşadığını ve onu yalnız bırakmamak için dışarı çıkmadığını belirten anne Ayan, bu süreçte kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Kızının mezarına, halen İstanbul ve çeşitli yerlerden ziyaretçiler geldiğini aktaran Ayan, kızına çarpan sürücü Eyüp Hakan Yücel'e 1 yıl 8 ay hapis cezası verilmesine ve bu cezanın da ertelenmesine çok şaşırdıklarını kaydetti. Trafik cezalarının caydırıcı olması için artırılması talebiyle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazan Alev Ayan, mektubunda şu ifadelere yer verdi;

"1.19 promil alkolle ehliyeti alınan bir kişi, nasıl yeniden trafiğe çıkarılır? Türk erkeğinin yanlış bildiği iki şey var. Birincisi; en kalabalık caddede '130 basarım, hız yaparım, hiç kaza yapmam' düşüncesi. İkincisi ise, 'ben ne kadar içersem içeyim, bana hiçbir şey olmaz' düşüncesi. 1 şişe bira, 9 saatte vücuttan atılıyorsa, sana da, karşındakine de olanlar olur. Ehliyet bir kağıt parçası, onun bir zararı tehlikesi yok. Tehlikeli olan araç ve sürücüsü. Eğer ehliyetlerine el konulup, 1 ay garaj parası ödenirse, hem devlet kazanır, hem de yayalar. İçkili araç kullanma cezası 3 aşamalı. 700-ile 1400 lira arası; bu içkili araç kullanana '3 defa daha aynı hatayı yapabilirsin' demek. Hükümetin sigara yasağında uyguladığı kararlı tutumu, trafik kararlarında da uygulayıp başarılı olacağına inanıyorum. Aslı, bizim aileden dördüncü kurban. Dayım, teyzem, 34 yıl önce babam ve şimdi de Aslı. 34 yıl önce babamın hayatını kaybetmesinin cezası 2 yıldı, şu anda 1 yıl 8 ay."

Kazada ailelerini kaybeden ailelere de seslenen anne Alev Ayan, şöyle devam etti:

"Başbakan'a trafik cezalarının artırılması için dilekçe yazın. O da bir baba ve eminim ailesinde trafikte kaybettiği yakınları vardır. Bu konuda hassas olacağından eminim. Şimdi soruyorum, çarpan kişinin hakları varsa, benim 20 yaşındaki kızımın önünde yaşayabileceği 40-50 yılın adaletini nasıl ve kim sağlayacak? Gazeteler doğum gününde 'bir daha öldü' diye yazmış. Doğru, hepimiz bir daha öldük. Nurlar içinde yat yavrum, senin adaletini Allah sağlayacak."

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
36 bin sağlık personeli alınacak!