Didim'de suç örgütü operasyonu

Aydın'ın Didim İlçesi'nde ihaleye fesat karıştırdıkları ve haksız kazanç elde ettikleri öne sürülen dokuz kişilik çete, polisin operasyonuyla çökertildi.

Didim'de suç örgütü operasyonu
Didim'de suç örgütü operasyonu
GİRİŞ 27.09.2013 11:21 GÜNCELLEME 27.09.2013 11:21

Çete üyelerinin, Didim'de bazı koyları işgal ettikleri, sahte ehliyet temin ettikleri, sahte evrakla sınava başka kişileri soktukları, silahla adam yaralama ve tehdit olaylarına da karıştıkları iddia edildi.

Aydın Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Didim İlçesi'nde ihalelere fesat karıştırıp, sahte belge düzenleyerek suç işlemek için silahlı örgüt kurdukları ileri sürülen bir çeteyi tespit etti. Çete liderliğini A.Ö.'nün yaptığını belirleyen polis, teknik ve fiziki takibe başladı. Didim'de otel, çay bahçesi, halı saha, dershane ve bar işletmeciliği ile müteahhitlik işiyle uğraşan 9 kişinin organize suç örgütü kurduğunu saptayan polis, belirlenen adreslere geçen salı günü eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda, çay bahçesi işletmecisi A.Ö., halı saha ve dershane işletmecisi T.M., emlakçı A.İ., K.Ö., A.Y., M.F.M., R.R.A., B.Y. ve S.Z. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 9 kişinin Didim'de, N.K.'ya ait otelin 2011 yılında Didim Belediyesi tarafından yıkım kararı çıkması üzerine araya girdikleri ve yıkımı geciktirmek için 10 bin lira aldıkları belirtildi. Çete lideri A.Ö.'nün yıkımı durduramaması üzerine N.K.'nın parasını geri istediği, bunun üzerine N.K. ile aralarında husumet başlayan A.Ö.'nün, 21 Ekim 2010 tarihinde çete üyelerinden R.R.A.'ya ait ev ve otomobilin kurşunlanması olayını N.K.'nın üzerine yıkmak için Didim Ülkü Ocağı Başkanı F.Ü. ile iletişime geçerek, "Size bir çanta dolusu para veririm. Bu işi bize N.K. yaptırdı" dediği, bu konuşmanın da teknik takibe takıldığı öğrenildi. Bu konuşmanın ardından F.Ü.'nün de A.Ö.'yü arayıp bu yönde ifade vermesi için ikna etmeye çalıştığı, ancak A.Ö.'nün teklifi kabul etmediği öne sürüldü.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Çete üyelerinin ehliyet sınavlarına sahte evraklarla başkalarını soktukları, 1500 lira karşılığı sahte ehliyet temin ettikleri, Aydın İl Özel İdaresi'nce düzenlenen ihalelere fesat karıştırdıkları, Didim'de bazı koyları işgal ettikleri, zorla senet imzalattıkları, çek- senet tahsilatı yaptıkları, silahlı yağma, silahla adam yaralama ve tehdit olaylarına karıştıkları da ileri sürüldü. Emniyette sorgulanan şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. İşlemleri tamamlanan dokuz kişi, çete suçlarına bakan Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!