Muğla'da arazi mafyalarına operasyon!

Muğla'da yaşlı ve kimsesizlerin arazilerini üzerlerine geçiren çeteye operasyon yapıldı.

Muğla'da arazi mafyalarına operasyon!
Muğla'da arazi mafyalarına operasyon!
GİRİŞ 05.09.2014 15:07 GÜNCELLEME 05.09.2014 15:07

Muğla Emniyet Müdürlüğü'nden konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle;

'Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yapılan istihbari çalışmalarda,  Fethiye ilçesinde emlak alım satım üzerine iş takipçiliği ve emlakçılık yapan bazı şahısların bir araya gelerek Fethiye ilçesinde denize yakın mahalle ve köyler arazisi bulunan yaşlı ve kimsesi olmayan şahısları tespit ederek mülk sahiplerinin bilgisi dışında sahte belgelerle üzerlerine aldıkları ve akabinde üçüncü şahıslara sattıkları şeklinde bilgiler alınması üzerine suç organizasyonunun tespit ve deşifre edilmesi amacıyla çalışma başlatılmış, sürdürülen çalışmalar sonucu suç organizasyonunun yaşlı bir vatandaşımıza ait 2 adet (879 m2 arsa ve 4266 m2 tarla) taşınmazı, şahsın bilgi ve rızası dışında sahte Noter Vekaletnamesi ve belgeler ile kendi üzerlerine satış ve devirlerini yaptıktan sonra üçüncü şahıslara satarak yüksek miktarlarda rant sağladıkları, yine aynı şahsa ait 1 adet (2614 m2 tarla) taşınmazın aynı yöntemle üçüncü şahıslara satışı için işlem başlattıkları ve 01.09.2014 günü satışı tamamlayacakları tespit edilmiştir. 

Bu tespit üzerine 01.09.2014 günü gerekli tertibat alınarak suç organizasyonunun sahte belgelerle satış işlemini yaptıkları esnada suçüstü düzenlenen operasyon neticesi; B. A. - A.H.D. - İ. O. - N.O. - E. Ç.  - A. K. - M.K. - T. A. isimli -8- şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. 

Yapılan aramalar sonucu, Sahte Noter Vekaletname Fotokopileri, Tapu kayıtları, Emlak vergisi kaydına ait evraklar, Vekaletname düzenlenen ve arsa alıp satanlara ait fotoğraflar,- Başkalarına ait nüfus cüzdanı, Tediye Makbuzu, Hesapların tutulduğu ajandalar, Dilekçeler, Taşınmaz satış vaadi sözleşmeleri, Azilnameler, Nüfus kayıt örnekleri, Tapu fotokopileri ele geçirilmiştir. 

Yakalanan – 8 - şüpheli RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK – NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK suçlarından 04.09.2014 günü Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmiş, - 7 -  şüpheli TUTUKLANMIŞTIR. 

Suç organizasyonlarının deşifresine yönelik çalışmalarımız halkımızın da desteği ile aralıksız olarak devam edecektir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!