Kızının ölümüne neden olan babaya 10 yıl

Adana'da fırlattığı bıçakla kızını öldürdüğü iddiasıyla önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilen sanık 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kızının ölümüne neden olan babaya 10 yıl
Kızının ölümüne neden olan babaya 10 yıl
GİRİŞ 06.12.2011 12:32 GÜNCELLEME 06.12.2011 12:32

Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Cuma Gölge (47) hazır bulundu.

Sanık Gölge, duruşmada ''kızını öldürme kastıyla hareket ettiği'' suçlamasını kabul etmedi.

Gölge, daha önceki ifadesinde, kızının ölümünde hastanenin ihmalinin bulunduğunu öne sürerek, şunları söylemişti:

''Eve geldiğim sırada eşim ve kızımın tartıştığını öğrendim. Eşim, kızımı bana şikayet edince sinirlendim. Atmak için bir şeyler aradım. Bu sırada elime bıçak geldi ve attım. Aramızda 3-4 metre mesafe vardı. Kızım, boğazının kanadığını söyleyince yarasına tampon yapıp hemen hastaneye götürdüm. Hastanede acilen kızımın ameliyat edileceğini söylediler. Kızım da hastanede polise konuyla ilgili ifade verdi. Kızıma acil serviste pansuman yaptıktan sonra 3 saat doktorun gelmesini bekledik. Bu sırada beni de ifade vermek üzere karakola götürdüler. Ben hastaneye geldiğimde kızımın ameliyattan çıktığını ve durumunun iyi olduğunu belirttiler. Ancak bir süre sonra tekrar ameliyata aldılar ve bir süre sonra da kızımın öldüğünü söylediler. Benim attığım bıçakla kızımın ölmüş olabileceğini sanmıyorum. Çünkü yarası sıyrık şeklindeydi. Kızımı hastaneye götürmeseydim belki de ölmeyecekti.''

Mahkeme heyeti yapılan incelemelerin ardından sanık Cuma Gölge'ye ''yaralama kastıyla kızını öldürmekten'' 12 yıl hapis cezası verdi. Sanığın iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme heyeti, cezayı 10 yıla indirdi.

Duruşma sonrası Cuma Gölge'nin yakınları sinir krizi geçirdi.

Sanık Cuma Gölge, 20 Mayıs tarihinde olayın ardından tutuklanmış ve hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açılmış, daha sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

AA

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor