Grip yılda 500 bin kişiyi öldürüyor

Havaların yeniden soğuduğu bu günlerde yeni bir grip salgınına yakalanmamak için bol taze sebze ve meyve ile balık, süt ve yumurta tüketin.

Grip yılda 500 bin kişiyi öldürüyor
Grip yılda 500 bin kişiyi öldürüyor
GİRİŞ 29.01.2014 13:20 GÜNCELLEME 29.01.2014 13:20

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları KLİMİK Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Azap grip nedeniyle dünya üzerinde yılda yaklaşık 500 bin kişinin öldüğünü belirterek bu hastalığın ciddiye alınması gerektiğini söyledi.

Ani hava değişikliklerinin hasta ettiğini belirten Prof. Dr. Azap, etkileri ha devam eden, H3N2 virüsünün yol açtığı grip salgının da hava sıcaklıklarında görülen değişimden kaynaklandığını aktardı.

H3N2 virüsünün Türkiye'de 15 senedir görülen bir virüs olduğunu ifade eden Prof. Dr. Azap, “Zaman içerisinde yapısını değiştiren virüse bağlı olarak hastalık bu yıl daha ağır seyretti. Havaların sıcakken birden soğuması, 5-6 aya yayılan vakaların birkaç hafta içinde ortaya çıkmasına sebep oldu” dedi.

Ülkemizin yeni bir soğuk ve yağışlı hava dalgasına maruz kaldığını ve bu dönemde hastalıktan korunmaya özen gösterilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Alpay Azap, “Yapılabilecek en önemli şey, beslenmeye dikkat etmek, el hijyenine önem vermek ve hasta kişilerden uzak durmaktır” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ankara'da sağanak 2. gününde! Vatandaşların çilesi kamerada
Türkiye'den 36 milyar TL'lik görüşme! ABD'den açıklama geldi