Baskın Oran: Solculuğumdan utanıyorum!

Akil İnsanlar'dan Prof. Baskın Oran, İzmir Urla'da İP'liler tarafından atılan sloganların planlı yapıldığını belirterek, sert tepki gösterdi. Oran, 'Maoculardan başka barıştan rahatsız olan kimse kalmadı' dedi.

Baskın Oran: Solculuğumdan utanıyorum!
Baskın Oran: Solculuğumdan utanıyorum!
GİRİŞ 15.04.2013 12:10 GÜNCELLEME 15.04.2013 15:17
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Oran, "Eski Maoist, yeni İşçi Partisi söylemini duydukça solcu olduğumdan utanıyorum. Aynı sözleri duymaktan bıktık" dedi.

ERDEM: ''BAYRAKLA SORUNU OLAN KÜRT YOK''

Tarhan Erdem, Baskın Oran, Fehmi Koru, Avni Özgürel, Fuat Keyman, Hasan Karakaya'nın katıldığı Ege heyeti ise çözüm sürecine yönelik İzmir Urla'da halkla sohbet etti. Yanlarına gelen bazı vatandaşların sorularını da yanıtlayan Akil İnsanlar Ege Heyeti Başkanı Tarhan Erdem, Kürt meselesinin ve çözüm sürecinin devlet katında ilk kez kamuoyuna sunulduğunu belirterek, "Çözüm süreci başarıya ulaştığında Nevruz'da Diyarbakır meydanları kıpkırmızı Türk bayrakları ile dolacaktır. Bayrakla sorunu olan Kürt yok" dedi.

BASKIN ORAN: ''SOLCULUĞUMDAN UTANIYORUM''

Yanlarına gelen bazı vatandaşlar ise Akil İnsanlar'a sorular sorarak sürece yönelik eleştirilerde bulundu. Slogan atmak isteyen bir vatandaş ise korumalar tarafından uzaklaştırıldı. Baskın Oran, bu kişilerin tek derdinin olayı provoke edip gitmek olduğunu vurgulayarak, "Bu eski Maoist, yeni İşçi Partisi söylemini duymaktan bıktık. Bu söylemi duydukça solcu olmaktan utanıyorum" dedi.

''ULUS DEVLET YANLIŞTI''

Oran, "Devlet 12 Eylül'den önce de Kürtler üzerine terör uygulamıştır. Cumhuriyet yanlış kuruldu. Cumhuriyet 1924 Anayasası'ndan itibaren ulus devlet ilan etti. Kürtleri biz böyle isyan ettirdik. Şimdi biz Cumhuriyeti demokratik olarak yeniden kuruyoruz. Başımıza bela olan ulus devletten kurtuluyoruz" dedi. Heyet Üyesi Fuat Keyman ise "Son üç aydır şehit verilmemesi önemli değil mi?" dedi.

YORUMLAR 20
  • Zahit Kaya 11 yıl önce Şikayet Et
    Nerede eski ve hakiki solcular... eskiden pahalı sigara içeni, lüks yaşayanları solcular kınar ve ciddi elieştirirlerdi..şimdiki sözde tatlısu solcuları hem kapitalist bir yaşam içinde hemde amerika düşmanı... kılıçdaroğlunun 500 liralık gömlek giymesi buna bir örnek..
    Cevapla
  • haydar zulfikar 11 yıl önce Şikayet Et
    Haber değerini kaybettikten sonra çıksa da önemi yok.. Allaha emanet.... ......
    Cevapla
  • Ahmet Tab 11 yıl önce Şikayet Et
    Önemli olan Kitabın sağdan mı? verilenlerden olacaksın yoksa soldan mı?. Mahşer günü Adem (as) sağında olanlar ashabı meymeneh cennetlik olanlar, imanla göçenler Mahşer günü Adem (as) solunda olanlar ashabı meşemeh cehennemlik olanlar, imansız göçenler. Dünya hayatının ahiretin bir tarlası olduğunu düşünürsek ne bugünkü anladığımız gibi bir sağcılık bizi kurtarır nede solculuk. Müslüman olarak yaşa ve imanlı olarak öl kitabımız Kur'an-ı Kerim önderimiz Hz Muhammet sav. dostlarımız bu yoldan giden müminler. Gerisi hikaye selametle .....
    Cevapla
  • Mustafa KIRANSOY 11 yıl önce Şikayet Et
    Demek Utanabiliyormuş!. Bu kişinin sözlerini daha önceden bilmekteydim. Ancak dün birkez daha heberlerde izledim. Bu şahsa akillik verilmesi büyük bir saçmalık olmuş. Neden diyeceksiniz. Hangi aklı başında kişi kendi milletini katliamcı, soykırımcı olarak görür derseniz buna tek bizim ülkemizdeki sözde aydın ve entellektüelleri örnek gösterebilirsiniz. Bu şahsın görüşüne göre Türkler 1915 yılında ermenileri soykırıma uğratmıştır. Böylelerine hade ordan, haddini bil demek dururken, akil adam payesi veriyoruz. Bugüne kadar hiç solcu olmadım ama solcuların bile bu düşüncedeki adamlardan utandığını söyleyebilirim.
    Cevapla
  • MEHMET BODUR 11 yıl önce Şikayet Et
    MÜSLÜMAN SOLCU OLAMAZ MI?. Türkiye enteresan bir ülke. İslami kavramları almış kafasına göre yorumlamış.Örneğin Kuran; millet, şehid, vatan ( tam olarak bu kavram değil) gibi kavramlara başka bir anlam veriyor, Yine bizim ülkede sağcı, solcu, üniter devlet vs. gibi kavramlara da çok farklı bir anlam veriyorlar. Bir kavramı kullanıyorsan etimolojisine göre kullanacaksın. Sağcılık ve solculuk batı kültürünün eseridir. Mevcut düzenin sürmesini isteyenlere, statükoculara (bunlar genelde beyaz avrupalılardır) sağcı, mevcut düzende değişim isteyenlere, sosyal içerikli politikaları savunanlara solcu denmiştir. Solcular mevcut hristiyanlığa karşı oldukları için de din düşmanı olarak algılanmıştır ülkemizde. Ve moda olarak din düşmanlığı yapmışlardır. Halkımız da en çok bunun için sevmemiştir solcuları. Müslüman solcu ya da sağcı olmaya ihtiyaç hissetmez. Zaten sağcı (statükocu) da olamaz. Solcu olmaya da ihtiyacı yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak