Dünyada uygulanan trafik kuralı Türkiye'de

Dünyada birçok ülkede bulunan araçların yakın ışıklarının gece dışında gündüz de kullanımı uygulaması, Kırklareli'de de hayata geçirildi.

Dünyada uygulanan trafik kuralı Türkiye'de
Dünyada uygulanan trafik kuralı Türkiye'de
GİRİŞ 21.04.2013 16:59 GÜNCELLEME 21.04.2013 17:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kırklareli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Fuat Şeker, trafik kazalarının önüne geçilmesi amacıyla sürücülerin farları gündüz de açması gerektiğini söyledi.

Trafik kazalarının dikkatsizlikten kaynaklandığını belirten Şeker, şunları kaydetti: "Avrupa'da birçok ülkede gündüz far açmak mecburi. Türkiye'de de 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda bu konuda değişiklik yapılması bekleniyor. Sürücülerimizin yüzde 50'si gündüz far açıyor. Bütün sürücüleri bu uygulamaya katılmaya davet ediyoruz. Gündüz farların açılması, sürücülerin kendi ve diğer sürücülerin can güvenliği açısından önemli."

AB ülkelerinde yapılan araştırmalarda, araçların yakın ışıkların gündüz de kullanımı durumunda, bir yılda meydana gelen ölümlü kazalarda yüzde 24,8, yaralanmayla sonuçlanan kazalarda ise yüzde 20 azalma belirlendiğini anlatan Şeker, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Kanada, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Norveç, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Hırvatistan, Makedonya, Karadağ, Polonya, Romanya ve Rusya'da gündüz yakın ışıkları yakmayı unutan sürücülere, yüksek miktarlı trafik cezası uygulanıyor. Gündüz trafikte açık olan farlar, sürücülerin dalgınlığını önleyerek trafik kazalarının önüne geçiyor. Gündüz far yakan sürücülerimize teşekkür ederiz. Üyelerimizi de bu konuda sürekli uyarıyoruz." Sürücü Faruk Ertop da son günlerde sürücülerin gündüz de araçların yakın ışıklarını açarak trafiğe çıktığını belirterek, "Gündüz far açılması sürücülerin dalgınlığını ortadan kaldırıyor" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • burak şişman 11 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. alkol alanlara ayrı bi şerit verdik deseniz bu kadar komik olmazdı heralde
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ateşkesi çıkmaza sokan İsrail'den katliam kararı
Okullar yarın tatil mi? Açıklama geldi...