TSK'da bir haftada 300 subay istifa etti!

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde istifa depremi yaşanıyor. Son bir haftadaki istifa ve ayrılıkların nedeni Mayıs ayındaki 'şark tayinleri' olarak gösterildi.

TSK'da bir haftada 300 subay istifa etti!
TSK'da bir haftada 300 subay istifa etti!
GİRİŞ 30.05.2013 06:43 GÜNCELLEME 30.05.2013 13:33
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda 300 subay ve astsubay erken emekli olmak için dilekçe verdi. 

Mayıs ayı içerisinde Doğu ve Güneydoğu'daki şehirlere tayin olduğunu öğrenen bazı subay ve astsubaylar TSK'daki görevlerinden istifa etti. Bu şok istifalarla sarsılan TSK'nın, bundan dolayı şark tayinlerini açıklamasını önümüzdeki günlerde yapacağı belirtildi. 

SON 8 YILDA 44 BİN 945 KİŞİ AYRILDI

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, 1 Ocak 2005-7 Mart 2013 tarihleri arasında, TSK'dan kendi isteğiyle emekli olan ve istifa eden subay ve astsubay ile sözleşme yenilemeyen uzman erbaş sayısının 44 bin 945 olduğunu açıkladı. 

YORUMLAR 66
  • osman öz 10 yıl önce Şikayet Et
    polis intiharları. son bir hafta içinde 5 polis intihar etti hiç birini haberlerde malesef duymuyeru ama subay astsubay emekli oluyor sanki istifa etti gibi gösteriliyor adamların özlük hakkı gibi bir derdi yok
    Cevapla
  • ömer faruk 10 yıl önce Şikayet Et
    BU YIL 2-3 BİN MEMUR EMEKLİ OLACAK ? ONLARA DA AYNI BAŞLIK ATILACAK MI ?. Bu yıL emekli olacak binlerce memur gibi askerde bir memurdur. Varsa böyle bir babayiğit emeklilik istemeden istifasını versin. Emekliliğe istifa yorumunu yapan bir gazete var piyasada. Onun aynı sözleriyle almamak lazım.
    Cevapla
  • Müslüm 10 yıl önce Şikayet Et
    Güle Güle.. Zaten teşkilatta subay fazlalığı var. İnsallah her dönem azalma meydana gelir. Masa başında keyif yapmaları sona erdirilmeli.
    Cevapla
  • fatih baştürk 10 yıl önce Şikayet Et
    bu haberler de bi acayip. arkadas emekli olan la istifa edeni aynı sayılar içinde anıp sadece istifa imiş gibi dile getiriyolar sonra tsk nın imajı mlsf karalamaya hazır bekleyenlere yada cok bilmişlere malzeme veriyolar bunların tek derdi kendileri mi sanıyosunuz adamlar ın bi ailesi var cocuğunun alıcağı eğitim var kim idda edebilir ki doğu da ki eğitim sart ları ile batı da kiler bir soysal imkanları saymıyorum bile kim istemez cocuğunun daha ii bi eğitim almasını kim istemez daha ii şartlarda yasamasını baskalarının acıları her zman kolay gelir. adam emekli olsa biraz emekli maası düşük kalıcak gitse iki yıl sonra zaten emekli olucak sonra gittiği yerden de tasınıcak . kiminin işi daha kolaydır kiminni ki daha zor orası ayrı ama ne olursa olsun o üniformayı tasımanın bi ağırlığı olduğu unutulmamalı..
    Cevapla
  • asil çığlık 10 yıl önce Şikayet Et
    Ohh aman ne güzel. aman aman gitsinler zaten hiçbir işe yaradıkları yokdu en azından oraya hak eden vatan evlatları oturur da ordu ve memleket sahipsiz kalmaz ,
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!