Polis adaylarına Edebali usulü nasihat

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) Müdürü Abdullah Şahin, mezuniyet töreninde Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye nasihatını polislere uyarlayarak aktardı.

Polis adaylarına Edebali usulü nasihat
Polis adaylarına Edebali usulü nasihat
GİRİŞ 06.06.2013 14:34 GÜNCELLEME 06.06.2013 14:34

Müdür Abdullah Şahin mezun olan polislere, "Bundan sonra öfkelenmek vatandaşa/ uysallık size. Suçlamak vatandaşa/ katlanmak size. Gücenirlik vatandaşa/ gönül almak size. Acizlik, yanılgı vatandaşa/ hoş görmek size" dedi.

PMYO'da 12'nci dönem mezuniyet töreninde Vali Vekili Naci Aktaş, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Akgün, İran'ın Erzurum Başkonsolosu Rıza Kılıçhan, kaymakamlar, akademisyenler, kurum müdürleri, polisler ile aileleri hazır bulundu. PMYO Müdürü Abdullah Şahin, Osmanlı Devleti'nin kuruluş yıllarında yaşamış İslam ilahiyatçısı, din bilgini Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye nasihatını polislere uyarlayarak okudu. Abdullah Şahin mezun olan polislere şu nasihatları yaptı:

"Şeyh Edebali sizlere, polislere şöyle seslenmektedir: Ey oğul artık polissin. Silahın, üniforman var güçlüsün. Oğul yükün ağır, işin çetin, devlet gücünü kullanmak ince bir ayara bağlı. Allah yardımcın, polisliğin hayırlı olsun. Oğul unutma bundan sonra öfkelenmek vatandaşa/ uysallık size. Suçlamak vatandaşa/ katlanmak size. Gücenirlik vatandaşa/ gönül almak size. Acizlik, yanılgı vatandaşa/ hoş görmek size. Bölmek, ayırmak vatandaşa/ tarafsızlık, bütünlemek size. Kötü söz, şom ağız, haksız yorum vatandaşa/ bağışlamak size. Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazsılıklar vatandaşa/ adalet size. Üşengeçlik vatadaşa/ uyarmak, gayretlendirmek, destek bulmak size. Oğul unutma gençsin, güçlüsün, silahlısın, üniformalısın. Eğer bunları nerede ve nasıl kullanacağını bilmezsen sabah rüzgarlarında savrulur gidersin. Öfkenle nefsin bir olup aklını ve kalbini mağlup eder. Onun için sabırlı idarene sahip olasın. Oğul ümit ve inancını hiç kaybetme. Açık sözlü ol. Her sözü üstüne alma. Güç bir gün tükenir ama bilgi hep yaşar, yaşatır. Gerçek dostların nefsini yenenler olsun. Daima çalışkan ol. Geçmişini nereden geldiğini unutma ki geleceğe sağlam basasın."

Mezuniyet töreninde dereceye girenlere başarı belgeleri ile çeşitli hediyeler verildi. Etkinlik sırasında PMYO öğrencileri silah takımı gösteri yaparken, halk oyunları ekibi de zeybek oynadı. Aikido takımının gösterisinin ardından okul birincisi Murat Turan, yaş kütüğüne ismini çaktı. Mezunlar için kurban kesiminin ardından yemin töreniyle program sona erdi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Rusya, Türklere kapılarını ardına kadar açıyor
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!