Sierra iddianamesi mahkemeye gönderildi

ABD'li Sarai Sierra'nın ölümüne ilişkin hazırlanan iddianame, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Sierra iddianamesi mahkemeye gönderildi
Sierra iddianamesi mahkemeye gönderildi
GİRİŞ 05.07.2013 20:57 GÜNCELLEME 05.07.2013 20:57

İddianamede, şüpheli Ziya T. hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından da 19 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan tarafından hazırlanan ve Ziya T'nin tek şüpheli olarak yer aldığı 4 sayfalık iddianamede, yaşanan olayların detayları yer alıyor.

Maktule Sierra'nın eşi Steven Diaz Sierra ile kardeşi David Emmanuel Jimenez'in müşteki olarak yer aldığı iddianamede, Sierra'nın 8 Ocak 2013 günü İstanbul'a giriş yaptığı ve 15 Ocak 2013'te Amsterdam'a gittiği belirtiliyor.

İddianamede, Sierra'nin 18 Ocak'ta tekrar İstanbul'a geldiği anlatılan iddianamede, bu süreçte Taksim'de bir evi kiralayarak kaldığı ve Amerika'da yaşayan ailesiyle telefonla sürekli irtibat halinde olduğu ifade ediliyor.

Sierra'nın, 22 Ocak 2013 günü Amerika'ya dönmek üzere bilet aldığının tespit edildiği aktarılan iddianamede, Sierra'nın en son eşiyle 21 Ocak'ta görüştüğü, daha sonra kendisinden haber alınamadığı, uçağa binmemesi üzerine ailesinin Amerikan Başkonsolosluğu'na müracaat ettiği anlatılıyor.

İhbar üzerine araştırma yapan polis ekiplerinin, güvenlik kameralarından Sierra'nın en son Gülhane sahil parkında görüldüğünü tespit ettiği belirtilen iddianamede, araştırmalar sonucu Cankurtaran Deniz Feneri mevkisinde yer alan surların içinde Sierra'nın cesedinin bulunduğu kaydediliyor. Yapılan incelemelerde, Sierra'nın başına vurulduğu ve beyin kanaması geçirerek öldüğünün tespit edildiği vurgulanıyor.

Ceset üzerinde yapılan araştırmalar ve alınan tanık beyanlarıyla, söz konusu bölgede yaşayan Ziya T'nin Sierra'yı öldürdüğünün belirlendiği kaydedilen iddianamede, şu ifadeler yer alıyor:

"Olaydan önce şüpheli Ziya T'nin tiner kullandığı, tam bu sırada maktule Sierra'yı gördüğü ve kimsenin olmayışından yararlanarak maktuleyi öpmeye çalıştığı, maktulenin direndiği ve elindeki telefonla Ziya T'nin kafasına vurduğu, bunun üzerine şüphelinin Sierra'yı iterek yere düşürdüğü anlaşılmıştır. Maktulenin yere düşmesini fırsat bilerek surların içine doğru çeken şüphelinin, cinsel saldırıya devam etmesi üzerine Sierra'nın yerden aldığı taşla şüphelinin kafasına vurduğu, bunun üzerine Ziya T'nin de bir taşla sert bir şekilde Sierra'nın kafasına vurduğu, bunun etkisiyle maktulenin kendisinden geçtiği, daha sonra şüphelinin korkarak olay yerinden kaçtığı tespit edilmiştir."

Olaydan sonra şüpheli Ziya T'nin önce Karabük'e, oradan da Suriye'ye kaçtığı anlatılan iddianamede, şüphelinin, Suriye'deki muhalifler tarafından sınırda emniyet ekiplerine teslim edildiği kaydediliyor.

-Cinsel saldırının nitelikli olup olmadığı mahkemenin takdirine bırakıldı-

Şüphelinin olay tarihinde Sierra'ya tecavüz etmek istediği, ancak maktulenin direnmesi sonucunda şüphelinin taşla kafasına vurarak maktuleyi öldürdüğünün anlaşıldığı aktarılan iddianamede, şüphelinin ölüm olayından önce maktuleye cinsel saldırıda bulunduğu, Adli Tıp raporunda, perine bölgesinde elde edilen sürüntülerin şüpheliye ait olduğunun anlaşıldığı belirtiliyor.

İddianamede, cinsel saldırının nitelikli olup olmadığı hususunun mahkemenin takdirinde olduğu vurgulanarak, ancak Başsavcılıkça cinsel saldırının nitelikli olarak kabul edildiğinin anlaşıldığı kaydediliyor.

- 56 kişi hakkında takipsizlik-

Şüpheli Ziya T. hakkında "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "nitelikli cinsel saldırı" ve "kişinin ölmesinden yararlanarak hırsızlık" suçlarından da 10 yıldan 19 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, ayrıca 56 kişi hakkında "kastan öldürme" ve "suçluyu kayırma" suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildiği ifade ediliyor.

Başsavcılığın onayının ardından İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamenin mahkemece kabul edilmesi halinde şüpheli Ziya T. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!