Mahkeme o projeye 'dur' dedi

Bursa Uludağ'da belediye tarafından dünyanın en uzun teleferik hattı olarak başlatılan proje, alandaki 5 bin ağacın 3 bini kesildikten sonra mahkeme kararıyla durduruldu.

Mahkeme o projeye 'dur' dedi
Mahkeme o projeye 'dur' dedi
GİRİŞ 01.08.2013 17:06 GÜNCELLEME 01.08.2013 17:06
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Uludağ'da Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yap-işletdevret modeli ile yapımı sürdürülen ve bittiğinde 8 bin 874 metre uzunluğuyla dünyanın en uzun hattına sahip olacak teleferik projesi, yargıya takıldı. Proje kapsamında Sarıalan ile 2. Gelişim Bölgesi arasında kalan çok sayıda ağacın kesilmesi sonucu harekete geçen Bursa Barosu ve DOĞADER'in başvurusu üzerine Bursa 2. İdare Mahkemesi projenin yürütmesini durdurdu.

DOĞADER Başkanı Murat Demir, bölgede şimdiye kadar 3 bin civarında ağacın kesildiğini tahmin ettiklerini söyledi. Demir, “4 bin ağacın kesileceğini duymuştuk. Şimdiye kadar 5'te 3'ünün kesildiğini gördük, sabah gidip baktığımızda kesimin durduğunu gördük. Mahkeme kararını da burada çalışanlara tebliğ ettik” dedi. Bursa Baro Başkanı Ekrem Demiröz de, teleferik hattı direklerinin helikopterlerle dikileceği ve daha az ağaç kesileceği söylenmesine rağmen aksine bir yol izlendiğini belirterek, “Bu projeden vazgeçildi. Çünkü alan oldukça rüzgârlı. Biz de Bursa Barosu ve DOĞADER olarak ortak bir çalışma yürüttük. Dava öncesi ağaç katliamının yapılmaması için bazı girişimlerde bulunuldu. Açılan dava sonucunda da bu projenin telafisi olmayan sonuçlara neden olacağı sebebiyle yürütmeyi durdurma kararı verildi” diye konuştu.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 5
  • Cafer UÇA 10 yıl önce Şikayet Et
    İyi güzel ağaç kesilmesin diye yol yapılmasın, barajlar yapılmasın. Eşekle gitsinler, bunun altıdan sözde doğayı koruma dernekleri ve barolar ALMAN VAKIFLARINA GÖBEKTEN BAĞLI.. BU MİLLET İLK YAPACAĞI İŞ İÇİNDEKİ SATILMIŞLARDAN KURTULMAKTIR. Kütahya'da otuz beş senedir SİYANÜRLE gümüş çıkartılır kimse ağzını açmadı. Bergama da ALTIN çıkartmaya kalktık kıyamet koptu neden. Altın çıkartmamız Almaların işine gelmez. BUNUN ALTINDA YATAN GERÇEK GÜÇLÜ TÜRKİYE İSTEMİYORLAR. Bu güne kadar savunma sanayimizi kurdurtmadılar, kendileri her türlü sanayiyi kurar kimse bir şey söylemez.
    Cevapla
  • cengizhan 10 yıl önce Şikayet Et
    mahkeme. ayrıca bu mahkemeler neden hep mılletın menfaatlerıne karşı karar vermekte dogadere baktığında gezı parkına destek verenler örnegın halk evlerı tgb işçi partısı chp emep ödp dhkpc devsol hepsı doğadere destek için orada idi ey mahkemeler bırgunde vatanını mılletını seven insanların isteklerı ıçın olumlu karar verın.bu kadar yanlı davranmayın bu ulkede sadece vatan haınlerı yasamıyor ne olur bırde vatanını sevenlere kulak verın
    Cevapla
  • cengizhan 10 yıl önce Şikayet Et
    yaya çıksınlar. ben olsam beledıyenın yerıne teleferığı tamamalamam çıkmasınlar,uludaga zengınler nasıl olsa helıkopterle çıkar adamların nıyetı halk zengınleşmesın turızm artmasın
    Cevapla
  • gezgin bursa 10 yıl önce Şikayet Et
    recep başkan. recep başkanın ben yaptım oldu mantığı ile yaptığı projelerden birisi
    Cevapla
  • Mustafa Türköz 10 yıl önce Şikayet Et
    Üsküdar epeyce geride kalmış..!. 3000 ağaç kesilmiş ! ve mahkeme kararı ile durdurulmuş... Ey ! GEziciler ! neredesiniz? bursada ağaçlar ağaç değil mi? EYY ! onlara destek veren tüm STK lar neredesiniz? Eyy ! onlarla birlikte yürüyüp slogan atan sanatçı bozuntuları , ağaç sevginize ne oldu? Tısssssss neden acaba?????????????
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler