Erdoğan'ın gözyaşları Arap dünyasını da etkiledi

Başbakan Erdoğan'ın, Muhammed el-Bilteci'nin Mısır güvenlik güçleri tarafından öldürülen kızına yazdığı mektubu dinlerken duygulandığı anlar, Arap ülkelerinde yoğun ilgi gördü.

Erdoğan'ın gözyaşları Arap dünyasını da etkiledi
Erdoğan'ın gözyaşları Arap dünyasını da etkiledi
GİRİŞ 25.08.2013 19:18 GÜNCELLEME 25.08.2013 19:36
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Muhammed el-Bilteci'nin Mısır güvenlik güçlerinin başkent Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'na yönelik müdahalesinde hayatını kaybeden kızı Esma'ya yazdığı mektubu dinlerken duygulandığı anlar, Arap ülkelerinde yaklaşık yarım milyon kez izlendi.

Başbakan Erdoğan'ın, Muhammed el-Bilteci'nin Rabiatul Adeviyye'de hayatını kaybeden kızı Esma'ya yazdığı mektubu dinlerken gözyaşlarını tutamadığı anlar, AA Yeni Medya Haberleri Editörlüğü tarafından Arapça altyazılı olarak yayınlandı.

Filistin'in Kuds, Mısır'ın Ahrar25 ve Tunus'un Zeytun gibi televizyon kanallarının ana haber bültenlerinde de yayınlanan görüntü, sosyal medyada 405101 kez izlendi.

Mısır'da 73341, Suudi Arabistan'da 51163, Fas'ta 17045, Filistin'de 15707, Ürdün'de 6152, Tunus'ta 5665, Birleşik Arap Emirlikleri'nde 5201 ve Kuveyt'de 5204 olmak üzere yaklaşık 200 bin kişinin izlediği görüntüye ilgi gösterenlerin yüzde 81,6'sı erkeklerden, yüzde 18,4'ü ise kadınlarda n oluştu. Görüntünün en fazla izlendiği ülkenin Mısır olması dikkati çekti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, mektubu dinledikten sonra, "Benzer şeyleri ben yaşadım. Geceleri tabii eve geç geliyorduk. Bir gece kızım da odamızın kapısına bir pusula asmıştı, 'Bir geceni de bize ayır' demişti.

Bizim ayıracak vaktimiz yoktu. Bulunduğumuz hareket içinde tabii koşturuyorduk, geceleri eve gelişimiz 01.00-02.00. Tabii geldiğimde çocuklarım yatıyordu. Esma'ya el-Bilteci tabii bu mektubu yazarken, o ifadelerde adeta ben de çocuklarımı gördüm" diye konuşmuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 31
  • Barışık hayat 10 yıl önce Şikayet Et
    "Allah sizin kalbinizden merhameti çıkarmışsa ben ne yapabilirim ki?" . Bir bedevi, Peygamber sallallahu aleyhi ve selleme gelip dedi ki: "Siz çocuklarınızı öpüyorsunuz, biz öpmeyiz." Şöyle buyurdu: "Allah sizin kalbinizden merhameti çıkarmışsa ben ne yapabilirim ki?" Aişe radıyallahu anha. Buhârî.
    Cevapla
  • Barışık hayat 10 yıl önce Şikayet Et
    "sevmek, merhamet etmek ve insan olmak" . "Müminler, birbirlerini sevmekte, merhamet etmekte, şefkat göstermekte tek vücut gibidirler. O vücudun bir organı rahatsız olursa, diğer organlar da acı çekip uykusuz kalır." (Nûman radıyallahu anh. Buhârî.)
    Cevapla
  • Haydar Kolcu 10 yıl önce Şikayet Et
    BEN BURADA BİR YORUM GÖRDÜM .. tam bir üzülerek yazıyorum mhpli ağzı ile yazılmış.ben diyorum'ki siz hiç bahçelinin ağladığını gördünüzmü.ben 25 yıldır tanırım 15 yılda oy attım ama ağladığını görmedim.ama ben bile çocukların ölünü görünce ağladım.onlar israilli bile olsa ağlardım.vicdanı olan daha allah kurkusu olan ağlar arkadaşlar.kalanı yalan ağlar.tıpki timsahlar gibi.
    Cevapla
  • ali demir 10 yıl önce Şikayet Et
    O ÇOCUKLARIN ÖLÜMÜNDE BİRİLERİNİN MASUM ETKİSİ OLABİLİR Mİ?. Birileri suriye muhalefetini cesaretlendirmeseydi, desteklemeseydi, savaş bu kadar sürer miydi, Kolay sanıldı daha çok zorlaştı. Birileri muhalafetin sözcüsü olarak kardeşim dediği esedi daha ilk eylemlerde konuşmaya ikna edebilirdi. İnsanoğlu aslında kendi haline ağlar.
    Cevapla
  • KORAL COŞKUN 10 yıl önce Şikayet Et
    ADAM GİBİ ADAM. yaşar gürakan efendi; Recep Tayyip Erdoğan'ın akıttığı gözyaşlarını bile farklı yönlere çekip eliştiriyorsun ya sözün bittiği yer herhalde burası olsa gerek. Dön aynaya bak sorunun cevabını göreceksin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fed, piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Tekin'den öğretmen atamalarına ilişkin açıklama