ODTÜ'de' rezalet' denilecek görüntüler

‘Mahalle baskısı' dedikleri bu olsa gerek. Her seferinde sözde özgürlük ve demokrasi için dil döken, basın açıklamaları yapan ve meydanlara inen bazı gruplar, başörtülülere ‘özgürlük' hakkı tanımadı.

ODTÜ'de' rezalet' denilecek görüntüler
ODTÜ'de' rezalet' denilecek görüntüler
GİRİŞ 05.09.2013 17:12 GÜNCELLEME 06.09.2013 14:28
Bu Habere 225 Yorum Yapılmış

Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde sol görüşlü bir grup öğrenci, yine aynı okulda eğitim gören başörtülü gruba baskı ve hakarette bulundu. ODTÜ'de öğrenci kayıtlarının yapıldığı bahçede duran başörtülü öğrencilere söz ve açılan dövizlerle tacizde bulunan bazı öğrencilerin bu davranışı ‘faşizan' bir davranış olarak yorumlandı. 

BAŞÖRTÜLÜLERE 'TACİZ' İSYAN ETTİRDİ

Başörtüsünü hazmedemeyen grup, son davranışlarıyla özgürlüğe ne kadar önem verdiklerini bir kez daha göstermiş oldu. Başörtülü öğrencileri, okula kayıt yaptırmak isteyen yeni üniversitelileri ‘kandırmak'la suçlayan bu örnek (!) grup, başörtülülere ‘cemaatçi' damgası vurdu. Grubun artarak devam eden sözlü tacizine soğuk kanlılıkla cevap veren başörtülü öğrenciler, bu rezilliğe daha fazla dayanamadı. Bunun üzerine çevresinden yardım talep eden başörtülü öğrenciler, çareyi üniversiteden ayrılarak buldu. 

Öte yandan başörtülü öğrenciler, bu rezalet olayın meydana gelmesine sebep olan öğrenciler hakkında şikayette bulundukları belirtildi.

SOSYAL MEDYADAN BÜYÜK TEPKİ 

Başörtülüleri taciz eden örnek (!) grup, bu maharetlerini çektikleri görüntülerle deşifre etti. Sosyal medyada kısa sürede büyük tepki çeken görüntü izleyenleri şok etti.

REZALETLERİNİ TWİTTER'DA PAYLAŞTILAR

Olayı Twitter'da paylaşan ODTÜ'lü öğrenciler 'Yeni kayıt olan öğrencileri iftiralarla yalanlarla kendi yurtlarında kalmaya zorlayan cemaat üyelerini ODTÜden kovduk' diye tweet attı. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 225
  • K..MURAT 10 yıl önce Şikayet Et
    artık... bu başörtüsü üzerinden çift yönlü siyaset bitmelidir. artık kendi dışındakileri müslüman kabul etmeyip mutlaka birilerinin eğitiminden geçirip devşirme işininde artık bitmesi lazım kusura bakılmasın...
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. ödtü ne yapılan başörtü saldırısını yapanlarr dünya barışı adı altında merdiven boyayanlar bir gun sonra cemaatler bahane edipde başörtülü kardeşlerimize saldırıp okulun sınırlarından atmaları ve marifetmiş gibin kamuoyuna paylaşmalarının altında provakasyon an başka bir eylem aramak mantığım almaz.. özellikle eylemler ödtü de yaşanacak belki anlamayan at gözlüğü takan kardeşlerimiz uyanırlar .. .. devletin ilğili organlarının bu tür davranışlara açilen tedbir almadığı takdirde zıvanadan cıkacaklarıda kacınılmazdır
    Cevapla
  • Jet Ali 10 yıl önce Şikayet Et
    KİMSE ATATÜRKÇÜ OLMAK ZORUNDA DA DEĞİL???. Sanki herkes Atatürkçü olmak zorundaymış gibi, kapalı kızlara racon kesen sahte kabadayıların haddi kimseye hesap sormak değildir.Kimse Atatürkçü olmak zorunda da değildir. Bir Müslüman için önemli olan,ilke ve inkılaplar değil, Allahın emirleridir. Atatürk savaşta en önden gitmiş, göğsünü düşmana siper etmiş bir savaş Kahramanıdır ayrı konu? Açılıp saçılmak mı istiyor bu kızlar,buyursunlar benim bekar odasına, açılmak saçılmak cıbıllık serbest? Defile yapsınlar bana, çağdaşlar ya çok, daha çok çağdaş olsunlar. Annem ve 7 göbek sülalem kapalı, varsın bize yobaz desinler. İşte gerçek çapulcu bunlar, PKK ile kanka, Çakma akil adamları protesto edenler değil? Ben açık konuşmayı severim. Kimin ne düşündüğü çok ta tındır. Yok bana yobaz demişer hiç önemli değil. Ben Kuranın ne dediğine bakarım, ilke inkılabın değil? Fazla yaşayamasam da dini savunurum.
    Cevapla
  • Aykut ARDIÇ 10 yıl önce Şikayet Et
    Başörtüsüİçin 13teODTÜye. Başörtüsüİçin 13teODTÜye
    Cevapla
  • M.ALİ KORKUT 10 yıl önce Şikayet Et
    Memento bey. Ben seni tanımıyorum ama insanları yalanlarla kandırıp,kullanıyorlar dediğin cemaati 89 yılından bu yana tanıyorum.Önyargı kadar tehlikeli birşeyi yapmam.Beyaz olduğunu bildiğim birşeye siyah diyorsan bunu başka nasıl tabirlendirebilirim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İlber Ortaylı Ayasofya'ya "gudubet" demişti: Murat Bardakçı'dan "niye batıyor" tepkisi
2 bin yıldır kırılmayan fay: 'Yakın bir zamanda' diyerek uyardı!