Şehit polis, memleketine dualarla uğurlandı

İstanbul'da dün gece meydana gelen trafik kazasında şehit olan polis memuru Çağrı Doğan (21), Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen törenin ardından memleketi Osmaniye'ye dualarla uğurlandı.

Şehit polis, memleketine dualarla uğurlandı
Şehit polis, memleketine dualarla uğurlandı
GİRİŞ 07.10.2013 14:15 GÜNCELLEME 07.10.2013 14:15

İstanbul Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü'nde görevli 21 yaşındaki Çağrı Doğan, Küçükçekmece Basın Espres Yolu Havalimanı istikametinde gece saat 00.30 sıralarında meydana gelen bir trafik kazasına müdahale etti. Doğan kazayla ilgilendiği sırada Rıza Karaçay'ın kullandığı 34 TBH 50 plakalı taksi, yine kazaya müdahale eden ambulansa arkadan çarptı. Taksi, kazanın meydana geldiği yere doğru savruldu. Savrulan taksi kazaya müdahale eden ekibin, yaralıların ve yardım için gelen vatandaşlara çarparak durabildi. Taksinin çarpması sonucu yaralanan ambulans şoförü Sadık Yücedağ, kaldırıldığı Özel Doğan Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Polis memuru Çağrı Doğan ise Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde şehit oldu.

Çağrı Doğan için Ataköy'deki Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü binası önünde tören düzenlendi. Törene Çağrı Doğan'ın babası Coşkun, ablası Selver, Güven Timleri Şube Müdürlüğü'nde görevli polis ağabeyi Volkan, diğer ağabeyi Çağlar Doğan, yakınları, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve meslektaşları katıldı. Çapkın, Çağrı'nın polis memuru olan ağabeyi Volkan'ı sarılarak teselli etti. Tören sırasında Çağrı'nın başta polis kardeşi Volkan olmak üzere tüm aile fertleri ayakta durmakta zorlandı. Törene katılan polisler ise gözyaşlarını tutamadı.

Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, "Çağrı'da çağrıldı böyle bir zamanda. Yani hayatının baharında, daha 21 yaşında. Abisiyle yan yana görev yaparken bu şehirde. Hiç beklenmeyen bir zamanda. Gecenin bir yarısı. Basın Ekspres Yolu'nda. Kendisiyle hiç ilgisi olmayan bir kazaya yardım etmek için. Üstelik acele yardım etmek için. Arabayı da yolun karşısına bırakarak arkadaşıyla birlikte karşı tarafa geçtiler. Yardım ederken de onları görmeyen bir başka araç gelip onlara vurdu. 11 kişi yaralandı bu olayda. İki kişi görev şehidi oldu. Birisi cankurtaranın şoförü. Biri de Çağrı. İki kardeş bu şehirde yan, yana, omuz, omuza görev yaparken böyle bir olay geldi başına. Onu hepimiz gönüllerimize gömdük. Onun boşluğunu abisi dolduracak. İki kişilik çalışacak bu şehirde halkın huzurunu tesis etmek için. Şehidimize Allah'dan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Dua okunması ve helallik alınmasının ardından Çağrı Doğan'ın cenazesi defnedilmek üzere memleketi Osmaniye'ye götürüldü.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Başıboş köpek saldırıları devam ediyor! Yaşanan son Aydın'dan...