Çocuklara canlı bomba eğitimi

Suriye'de kalıcı olmak isteyen örgüt çocuklara canlı bomba eğitimi vermek için okul açtı.

Çocuklara canlı bomba eğitimi
Çocuklara canlı bomba eğitimi
GİRİŞ 08.10.2013 11:03 GÜNCELLEME 08.10.2013 13:48
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Son bir yıldır Suriye'nin kuzeyinde gücünü tahkim eden terörist El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Emirliği, bölgede kalıcı olmak istiyor. Örgüt bu çerçevede bölgede okullar açıyor. Çocuklarını buralara gönderen Suriyelilere maddi yardım yapılıyor. Örgüt, sağlık hizmetleriyle de halkın sempatisini kazanmaya çalışıyor.

Zaman'dan Ekrem Sağlam'ın haberine göre Suriye'nin kuzeyinde hakimiyetini artıran terör örgütü El Kaide'ye bağlı Irak-Şam İslam Emirliği (IŞİE), bölgeye kalıcı olarak yerleşmek için dikkat çekici adımlar atıyor. Türkiye sınırına 7 kilometre mesafedeki Azez kasabasını ele geçiren örgüt, Halep ve Rakka şehirlerinde okullar açtı. El Kaide ideolojisinin aşılandığı okullarda çocuklara canlı bomba ve suikast eğitimi de veriliyor. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki okullara özellikle öksüz ve yetim Suriyeli çocuklar alınıyor. Örgüt, iç savaş sebebiyle ciddi geçim sıkıntısı yaşayan ailelere maddi destekte bulunarak çocukları kendi okullarına göndermeleri için teşvik ediyor.

Son bir yıldır sınır boyunca kontrolünü artıran Irak-Şam İslam Emirliği, Esed birliklerine karşı aktif çatışmadaki militanlarını çekerek Türkiye'ye yakın bölgelere konuşlandırdı. Deyr ez Zor ve Rakka'daki petrol kuyularını ele geçiren örgüt, benzin satışından pay alarak kısa süre içinde büyük ekonomik güce ulaştı. Örgüt, koordineli bir şekilde hareket edemeyen muhalif Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) etkinliğinin azalmasıyla da bölgedeki birçok silahlı grubu kontrol altına alıyor.

Suriye Muhalif ve Devrimci Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı ve Suriye Milli Konseyi (SUK) Başkanı George Sabra, Irak-Şam İslam Emirliği'nin Suriye devrimini engellemek için Esed rejimi ve müttefiki İran tarafından kurulduğunu iddia ediyor. Sabra, bu örgütle ilgili endişesini, "Bu grupların varlığından çok endişeleniyoruz. Bunlar Suriye devrimini çalıyorlar." sözleriyle dile getiriyor.

Zaman'a konuşan SMDK yetkilileri de muhalif Özgür Suriye Ordusu'nun artık Türkiye sınırından 20 kilometre öteye gidemediklerini belirtiyor. El Kaide yanlısı militanların sınırın karşı tarafındaki birçok bölgede bulunduğunu ifade eden Suriyeli muhalifler, "Özellikle sınır kapılarına yakın noktalar IŞİD'nin denetiminde. El Kaide artık Suriye'de geleceğine yatırım yapıyor." diye konuşuyor. Bu grubun finansman kaynağının İran olduğunu öne süren bir SMDK yetkilisi şu iddiada bulunuyor: İran'da eğitilen 100 Şii Arap'ın Suriye devrimini engellemek için Irak üzerinden ülkeye girdiğini tespit ettik. Bu gruplar IŞİE saflarında komutanlık yapıyor. Azez'de IŞİE militanları içerisinde özellikle ailesinde Esed'e bağlı milis grup Şebbiha'ya üye olanların yakınlarının bulunduğunu belirledik. Geçtiğimiz ay ÖSO tarafından İdlib'de yakalanan IŞİE'nin bir komutanı da Kuveytli Şii çıktı."

KAYNAK: ZAMAN
YORUMLAR 10
  • Defne Kahraman 10 yıl önce Şikayet Et
    IŞİD’in asıl maksatları gün yüzüne çıkıyor.... IŞİD’in asıl maksatları gün yüzüne çıkıyor... Suriye’de kan akmaya devam ederken, IŞİD masum çocukların beyinlerini yıkayarak onları kendi emellerine alet ediyor. Peygamberimiz bile çocukların savaşa katılmasını yasaklamışken, IŞİD bununla da kalmayıp onları canlı bomba ve suikast için eğitiyor. İslam yetimlere böyle davranılmasını mı emrediyor? Ayet diyor ki yetimlere ve yoksullara iyilikle davranın, insanlara güzel söz söyleyin... Ama IŞİD yetimlere ve yoksullara iyilik yapmak yerine ve onları Kuran’ın emirleriyle aşılamak yerine, ölüm ve öldürmeyle aşılıyor.
    Cevapla
  • bunyamin uslutas 10 yıl önce Şikayet Et
    Fotoğrafta çok net ve güzel sizde mi ordaydınız?. “Ey iman edenler! Eğer bir fâsık size bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz.” (Hucurât,6)
    Cevapla
  • SABIR SABIR 10 yıl önce Şikayet Et
    zamanın HARİCİ' leri. Ne esad umurlarında ne de ÖSO. Tıpkı Hz. ALİ ve Hz. Muaviye arasında kendi anlayışların da bağnazlaşmış haricilerin ki gibi. Hz Ali ye haşa kafir diyen ve kılıç çekenler bunlardı.
    Cevapla
  • hasan şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    "çevir gazı yanmasın". önce öso içinde olan türkiye,suudi atabistan ve katarın desteklediği bu terör örgütü amaçlarına zarar verdiğini görünce hemen bir bahane bulup iranın üstüne atıyorlar.
    Cevapla
  • KAYA TRABZONLU 10 yıl önce Şikayet Et
    teröristler. islam adına masumları katletme hakkını nereden buluyorsunuz!! katiller, amerikan,yahudi ve iran'ın kuklaları sizi!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!