TİKA'dan Tacikistanlı engelleliere destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Tacikistan'da Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde faaliyet gösteren Engelliler Meslek Lisesi yurt binasının tadilat ve tamiratı tamamlandı.

TİKA'dan Tacikistanlı engelleliere destek
TİKA'dan Tacikistanlı engelleliere destek
GİRİŞ 24.02.2014 16:51 GÜNCELLEME 24.02.2014 16:51

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, "TİKA söz konusu meslek lisesinin öğrencilerine ilk aşamada en çok ihtiyaç duyulan toplam 60 adet engelli sandalyesi desteğinde bulunmuştu. Projenin ikinci aşaması kapsamında TİKA, lisede yatılı olarak kalan engelli öğrencilerin yaşam standartlarını iyileştirmek amacıyla eğitim müessesinin yurt binasının yemekhane ve tüm lavabolarının tadilat ve tamiratını gerçekleştirdi" denildi.

Açıklamada, 1948 yılında II. Dünya Savaşı'ndan kurtulan Sovyet dönemi yaralı askerlerin tedavileri için kurulan lisenin, halen Engelliler Meslek Lisesi olarak 244 öğrencisine hizmet verdiği ifade edildi.

Engelliler Meslek Lisesi'nde, radyo ve televizyon tamirciliği, radyo mekanik uzmanlığı, terzilik, ayakkabıcılık ve buzdolabı ve diğer beyaz eşya tamirciliği branşlarında eğitim veriliyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Bakan Fidan: Türkiye UAD'deki davaya müdahil olacak