Kırım'daki Türk iş adamları endişeli

Rus askerlerinin Kırım'da varlığı giderek artarken, bölgede yaşayan Türk iş adamları da sıkıntılar çekmeye başladı.

Kırım'daki Türk iş adamları endişeli
Kırım'daki Türk iş adamları endişeli
GİRİŞ 12.03.2014 16:00 GÜNCELLEME 12.03.2014 16:00

Rus Ordusunun kuşattığı Kırım'da yaşayan Türk iş adamlarından bazıları Türkiye'ye döndü. Kırım'da kalan Türk iş adamları ise, parlamentonun Rusya'ya bağlanma kararı aldıktan sonra bir takım sıkıntılarla karşılaşmaktan korkuyor.

Rus askerlerinin bölgedeki varlığı giderek artarken, Kırım'da yaşayan Türk iş adamları da sıkıntılar çekmeye başladı. Bazı iş adamları Türkiye'ye dönerken, bazıları da Kırım'da kalarak bekleyişini sürdürüyor. Konuyla ilgili İHA muhabirine konuşan Ukrayna Türkiye Kırım İş Adamları Derneği (UTKİD) Başkanı Ekrem Çağlayan, Kırım'da birçok Türk iş adamının bulunduğuna dikkat çekerek, endişelerini dile getirdi. Çağlayan açıklamasında, "Kırım'da ciddi manada iş yapan Türk iş adamları bulunuyor. Olaylar başladığından beri endişeli bir bekleyiş başladı. Bazı Türk öğrenciler ailelerinin baskısıyla Türkiye'ye dönmek zorunda kaldı. Kırım Rusya'ya bağlanma kararı aldıktan sonra, insanlar 'ne olacağız acaba?', 'bizim iş yerlerimiz ne olacak?', 'Biz hangi statü ile çalışacağız?' 'Kime bağlanacağız' gibi sorular sormaya başladı. Burada insanlar endişeli. Buradaki iş adamlarının çoğu Türkiye'den mal getiriyorlar. Ben de buna dahilim. Biz şimdi getireceğimiz malları Rusya ile mi gümrükleyeceğiz, yoksa Ukrayna ile mi gümrükleyeceğiz. Şu anda bir belirsizlik var. Kimse geleceği tahmin edemiyor. Bekleyip gelişmeleri göreceğiz" diye konuştu.

Kırım'da mermer işi ile uğraşan Türk iş adamı Asım Tüfekçi ise, endişelerin normal olduğunu ifade etti. Tüfekçi, “Rus askerleri Kırım'a girdikten sonra Türklerde oldukça tedirginlik söz konusu oldu. Türk öğrencilerin büyük bölüm ülkeyi terk etti. Türk iş adamlarının bazıları da Türkiye'ye gitti. Ama büyük bölümü burada kaldı. Buradaki iş adamları Rusya'ya bağlanma kararı alındıktan sonra gelecekten endişe etmektedir. Aynı statüde kalınacaksa bir sıkıntı olmaz. Temennimiz eski statüde işlerimize devam etmek. Ukrayna'ya bağlı olarak kalmayı temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!
KDV hilesiyle büyük soygun