Genelkurmay'dan flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığından, sınırda devriye görevindeki beş F-16 uçağının Hatay üzerindeyken Suriye'de konuşlu füze sistemlerince 10 dakika 53 saniye radar kilidi muhafaza edilerek 12 defa taciz edildiği bildirildi.

Genelkurmay'dan flaş açıklama
Genelkurmay'dan flaş açıklama
GİRİŞ 25.03.2014 13:23 GÜNCELLEME 25.03.2014 15:03
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden, Türk Silahlı Kuvvetlerinin günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.

Buna göre Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı F-16 uçaklarınca sınırdaki hava devriye görevine dün de devam edildi.

Suriye'ye ait toplam dört uçak/helikopterin Hatay/Yayladağı ve Cilvegözü güneyinde sınıra doğru yaklaşmaları üzerine uçaklar bölgeye yönlendirildi. Suriye'ye ait hava araçları sınıra 1,6-2,7 deniz mili kala dönerek bölgeden uzaklaştı.

Bu görev sırasında beş F-16 uçağı, Hatay üzerindeyken Suriye'de konuşlu SA-2, SA-5 ve SA-17 karadan havaya füze sistemleri tarafından, toplam 10 dakika 53 saniye süreyle radar kilidini muhafaza etmek suretiyle 12 defa taciz edildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. suriye ye birileri bizi cekme derdine düşmüş görünüyor eset tsk başedemeyeceğini bilmesine ragmen bu denli damarımıza basmasında ardında yatan tasma sahibi ülke kim . amaç ne mesele suriyeye girmek degil olabilecek sonuçlar amaçlanan oyuna kurban olmakmı . bm ve ilğimi nokdalara yapılan taçizler devam ettiği takdirde önce hava sahsında tabpon bölge oluştrulacagı sonra uyarısız vurulaçagıdrı
    Cevapla
  • rıdvan kalaycı 10 yıl önce Şikayet Et
    hava savunma sistemi........ selim sana kesinlikle katılıyorum... benzer yorumu başka bir siteye de yapmıştım.. bugüne kadar suriye uçaklarına savunma sistemlerimizin kilitlendiğini, takip ettiğini duymadık.. uçaklar yanaşınca f16 ları kaldırıp duruyoruz... suriye füzeleri ateşlense imha edebilecek gücümüzü var mı??? patriotlara bel bağlamış durumdayız...somut bir açıklama olsa iyi olurdu......
    Cevapla
  • selimfirat 10 yıl önce Şikayet Et
    Neden bizim hava savunma sistemimiz yok!. Yapılan iş dikkat ederseniz hemen F-16'ları havalandırmak. Uçaklarla hava savunma kontrolü yapmak ne kadar mantıklı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şehirlerarası yollarda dolaşan insanlar tedirgin etti! İşte yaşanan ilginç anlar
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!