Maden şehitleri anısına 301 fidan diktiler

Bayburt'ta, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 kişi anısına "301 Şehit 301 Fidan, Nefessiz Kalanlar İçin" sloganıyla hatıra orman oluşturuldu.

Maden şehitleri anısına 301 fidan diktiler
Maden şehitleri anısına 301 fidan diktiler
GİRİŞ 25.05.2014 15:55 GÜNCELLEME 25.05.2014 15:55

Baybur'ta Aydıntepe ilçesine bağlı Akbulut köyü gençlerinin girişimiyle köyün Balaban Dağı mevkisinde düzenlenen etkinlikte, 301 sarıçam fidanı toprakla buluşturuldu.

Köy muhtarı Muhammet Adıgüzel, Akbulut köyü sakinleri olarak Soma'daki maden faciasında şehit olan 301 kişi ve ailelerine manevi destek için fidan diktiklerini belirtti.

Faciada hayatını kaybedenler ve ailelerin yanlarında olduklarını ifade eden Adıgüzel, "Mesafe bakımından uzak olsak da yanlarında olduğumuzu göstermek için köyümüzün gençleri fidan dikimi organize etti. Duyarlılıklarından dolayı hepsine teşekkür ediyorum. O ailelerin acılarını paylaşmak için gençlerimiz böyle bir çalışma yaptı. Şehitlerimizin ruhları şad olsun" dedi.

Fidan dikim programını organize eden Önder Gürbüz ise amaçlarının Soma'da yaşanan facianın unutulmaması olduğunu dile getirerek, "Daha önce maden şehitlerimiz için köyümüzde mevlit okutmuştuk. Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve tüm Türkiye'ye başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Köy sakinlerinden Mahir Şahin de Soma'da hayatını kaybeden vatandaşlar adına ülke genelinde aktiviteler yapıldığını kaydederek, "Bu ağaçlar büyüdükçe Soma'da hayatlarını kaybeden kardeşlerimizi unutmayacağız. Burası onları hatırlamamıza vesile olacak" ifadelerini kullandı.

Akbulut köyü sakinleri daha sonra köy muhtarlığınca hatıra ormanı için tahsis edilen alana fidan dikti.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'e silah sevkiyatı kararı ABD'yi karıştırdı: Biden görevden alınsın
Eurovision yarışmasında İsrailli şarkıcı yuhalandı koşarak sahneden inmek zorunda kaldı