SYDV'de torba yasa umudu!

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, torba yasada vakıfların kamu tüzel kişiliği sayılarak personelin kamu personeli olmasını istiyorlar.

SYDV'de torba yasa umudu!
SYDV'de torba yasa umudu!
GİRİŞ 09.07.2014 11:41 GÜNCELLEME 14.07.2014 10:40
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, 1986 yılında 3294 sayılı kanunla Sosyal Devlet İlkesinin amacına uygun çalışmalar yapmak ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni yardımda bulunmak üzere her il ve ilçede kurularak faaliyetlerine başladı.


Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünün taşradaki faaliyetleri Türkiye çapında yeni kurulan ilçeler dahil toplam 1038 il ve ilçede, her ilde vali ve her ilçede kaymakam başkanlığında oluşturulmuş SYDV aracılığıyla yürütülüyor.

Vakıflar 3294 sayılı kanuna bağlı olup özel hukuk tüzel kişiliğine sahiptir. Vakıflar, ayni ve nakdi yardımlar yanında; gıda, yakacak, eğitim, sağlık, barınma, afet yardımları, GSS-Genel sağlık sigortası işlemleri (yeşil kart), 2022 sayılı yaşlı-engelli maaşı işlemleri, TOKİ işlemleri, eşi vefat etmiş kadın maaşı, muhtaç asker ailesi maaşı, gelir getirici projeler vb. hizmetler vatandaşlara sunuluyor.

Vakıflara personel KPSS sınavı puanı ile alınmasına karşın çalışanlar özel sektör işçisi statüsünde olup yaklaşık 9000 vakıf çalışanı bulunuyor.

SYDV ne istiyor?

Vakıf çalışanları TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülen Torba yasandan Vakıfların KAMU tüzel kişiliğine kavuşturulmasını ve personelinde KAMU personeli olmasını istiyorlar.

YORUMLAR 24
  • Ankara-Bala SYDV 6 yıl önce Şikayet Et
    Sesimize Ses olunuz.
    Cevapla
  • Zeynep PEKER 6 yıl önce Şikayet Et
    Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları olarak muhtaç vatandaşa her türlü yardımı ulaştırıp sosyal devletin uygulayıcısı olarak devlet adına canla başla çalışmaktayız. SYDV çalışanları olarak kadro istiyoruz. Kamu işçisi olmak istiyoruz...Artık sesimizi duyun lütfen
    Cevapla
  • Mustafa özdemir 6 yıl önce Şikayet Et
    SYDV çalışanları kamu işçisi olmak istiyor
    Cevapla
  • Sosyal Yardım 6 yıl önce Şikayet Et
    3 yıl geçti 10.000 SYDV Çalışanı hala kadrosuz.....
    Cevapla
  • İsmail KIRGIN 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah korkusu olan varsa sesimizi duysunlar bu dünyanın bir de kabri ve ahireti var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir