Dikkat! 18 yaşından küçüklere yasaklandı

Konya Valiliği, 18 yaşından küçük çocuklara şehirlerarası yolcu bileti satışını yasakladı.

Dikkat! 18 yaşından küçüklere yasaklandı
Dikkat! 18 yaşından küçüklere yasaklandı
GİRİŞ 29.08.2014 19:45 GÜNCELLEME 29.08.2014 19:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Konya Valiliği,  27 Ağustos 2014 tarihinde, kentin il sınırları içerisinde çocukların suçtan korunması için 'Çocuklara Şehirlerarası Yolcu Bileti Satışı Hakkında Yönerge' çıkarttı.

Ailenin ve kurumun bilgisi dışında evden ve yurtlardan kaçan veya kaybolan çocuk ve gençlerin başlarına gelebilecek, ileride yaşamlarını olumsuz yönde etkileyebilecek olayların engellenmesi, izinsiz il dışına çıkmalarının önüne geçilmesi, ailelerdeki kayıp çocuk infialinin yaşanmasının engellenmesi amacıyla çıkartılan yönergede, "18 yaşından küçüklere otobüs bileti satılmayacağı, 18 yaşından küçüklerin seyahatleri için velisi, vasisi veya kanuni temsilcisi bulunmadan yalnız başına bilet talep etmeleri halinde, iletişim araçları ile velisi, vasisi, kanunu temsilcisi ile irtibata geçilerek çocuğun seyahatinden bilgilerinin olup olmadığı teyit edildikten sonra bilet satışı yapılacağı ve yönergeye uymayanlar hakkında Kabahatler kanununun 32. Maddesinden Cezai işlem yapılacağı belirtilmektedir" denildi.

YORUMLAR 1
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    DİKKAT EDİLMESSE. Yalnız dikkat edilmesse,18 yaş altına şehirlerarası bilet satışının yasaklanması daha büyük sakıncalar doğurabilir.... 1) genç,parası bile olsa bilet alamadığı için,kendisini gideceği yere götürmeyi vaad eden arabası olan tehlikeli şahısların(sapıklar,organ ticaretçileri,teröristler)in tuzağına düşebilir. 2)kötü niyetli kişilerce ,sana bilet alayım,seni yanımda yakınım olarak tanıtayım gibi vaadlerle kandırılabilir. .....bunun için şehirler arası otobüslerde kimlik kontrolü yapılmalı,yanında çocuk bulunduran kişilere dikkat edilmeli,yine şehirlerarası yollarda yanında çocuk gençten biri olan bilhasa KAMYON ŞÖFERLERİ ve özel araç sahiplerine yoldaki polis çevirmelerinde dikkat edilmelidir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar