Dünya yetimleri İstanbul’da buluşuyor

İHH İnsani Yardım Vakfı 6. Uluslararası Çocuk Buluşması 18 Ekim’de İstanbul’da gerçekleşiyor.

GİRİŞ 13.10.2014 18:54 GÜNCELLEME 13.10.2014 20:26

İHH İnsani Yardım Vakfı  dünyanın farkı ülkelerinden “Sponsor Aile Sistemi” ile desteklediği yetimleri 6. Uluslararası Çocuk Buluşması kapsamında 18 Ekim’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kültür Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul’da bir araya getiriyor.

ÇOCUK BULUŞMALARININ ALTINCISI DÜZENLENİYOR

İHH İnsani Yardım Vakfı, yetimler konusundaki duyarlılık için teşekkür etmek, yetimler ile onlara destek olan aileleri buluşturmak ve farklı kültürlerden yetim çocukları bir araya getirerek kaynaşmalarını sağlamak amacıyla 2005 yılında başlattığı Uluslararası Çocuk Buluşmaları’nın altıncısını düzenliyor.

Organizayona, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bazı bakanların, siyasilerin, sanat, spor ve medya dünyasından ünlü isimlerin katılımı bekleniyor.

13 FARKLI ÜLKEDEN ÇOCUKLAR KATILACAK

Türkiye ile birlikte dünyanın 13 farklı ülkesinden yetim çocukların ve aynı ülkelerden devlet ve sivil toplum yetkililerinin davet edildiği 6. Uluslararası Çocuk Buluşması organizasyonu bazı ulusal ve uluslararası TV kanalları ile internetten www.ihh.org.tr aracılığıyla canlı olarak yayınlanacak.

Organizasyon kapsamında Türkiye’de 10 gün konaklayacak olan yetimler İstanbul ve Bursa ilini kapsayan bir gezi programında Türk halkını ve kültürünü daha yakından görme ve tanımı imkanına sahip olacaklar. Çocuklar ayrıca birçok TV ve radyo programına katılarak duygu ve düşüncelerini Türkiye halkıyla paylaşma fırsatı bulacaklar.

“6. Uluslararası Çocuk Buluşması” programına Türkiye ile birlikte Moritanya, Somali, Arnavutluk, Makedonya, Bosna Hersek, Yemen, Suriye, Filistin, Gürcistan, Kırgızistan, Pakistan, Sri Lanka’dan yetim çocuklar katılacak. Çocukların kimsesiz olmadıklarını hissettirmeye yönelik olarak gerçekleştirilecek bu programda kendi ülkelerinden şiir, şarkı, kültürel öğelerin yansıtıldığı folklorik gösteri vb. performanslarını sunacak.

Çocuklar, 18 Ekim Cumartesi günü İstanbul’da Sinan Erdem Spor Salonu’nda 6. Uluslararası Çocuk Buluşması programında olacaklar. Mustafa Cihat, Ömer Karaoğlu ve Dawud Whamsby Ali (Kanada), program esnasında sahne alacaklar. Sanatçıların eserlerini seslendireceği programda, misafir yetimlerimiz de kendi hazırladıkları sunumlarını sahneleyecekler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sevkiyat kararı sonrası Pentagon'dan son dakika İsrail açıklaması!
Ev hanımları, işsizler ve emekliler dikkat! Vergi muafiyeti geliyor