'Yakıp yıkanlara verdiği zarar ödetilsin'

KOBİDER Başkanı, "Kazada zarar gören trafik levhasının bedelini alan devlet, sokakları yakıp yıkanlara da verdikleri zararı ödetmeli" dedi.

'Yakıp yıkanlara verdiği zarar ödetilsin'
'Yakıp yıkanlara verdiği zarar ödetilsin'
GİRİŞ 14.10.2014 11:41 GÜNCELLEME 14.10.2014 11:41
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

IŞİD bahanesiyle başlayan ve günlerce süren gösterilerde Türkiye'nin bütün illerinde milyonlarca liralık zarar meydana geldi. Birçok ilde okullar, araçlar, iş yerleri yakıldı.

IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerin hem bölge hem Türkiye ekonomisini olumsuz etkilemesinden endişe ediliyor.

Bölgede faaliyet gösteren iş adamları, çözüm süreciyle birlikte bölgeye yatırımın arttığını söylüyor ancak bu olaylarla sürecin kazanımlarının heba olmasından korkuyor.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar, "Büyük ölçekli yatırımların Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne gelmeyi kararlaştırdığı dönemde yaşanan olaylar, imaja büyük zarar verdi. 2 günde 2 yıl öncesine gittik" dedi. Sayar, yaptıkları ısrarlı teklifler sonucunda bölgeye yatırıma yönlendirdikleri 50 girişimcinin, yatırım incelemesi için planladığı Diyarbakır ziyaretini ertelediğini de ifade etti.

KOBİDER: YAKIP YIKANA BEDELİ ÖDETİLSİN

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç de sokakları savaş meydanına çevirenlerin bunun bedelini ödemesi gerektiğini söyledi.

Özgenç, "Bizi doğrudan ilgilendirmeyen bir konuda bazı siyasiler çağrıda bulundu. Bilanço ağırlaşıyor. Bunun da bir bedeli olmalı ve müsebbiplerinden hesap sorulmalı. Kobani için halkı sokağa alan tutmaya ve harekete geçmeye çağıranlar bunun bedelini ödemeli" dedi. Dükkânının vergisini, çalışanının SGK primini dahi ödeyemeyen esnaf ve sanatkârın, zor şartlarda ayakta durmaya çalıştığını ifade eden Özgenç, "Bu ülke, yapanın yanına kâr kaldığı bir ülke olmaya devam etmemeli. Kaza sonucu bariyere çarpandan hasarını talep eden devlet, kamu binalarını yakanlardan da hesabını sormalı. Kamu malı diye trafik levhasına zarar verenlerden bedeli tahsil edilirken, şehirleri karıştırıp kamu araçlarını ve binalarını ateşe verenlerden de hesabı sorulmalıdır. Bu vandalizmin ülke ekonomisine zarar vermesine dur denilmeli" diye konuştu.

SİGORTA ŞİRKETLERİ BÖLGEDEN ÇEKİLİYOR

Özellikle zararın büyük olduğu Batman kent merkezinde, sigorta şirketleri poliçe işlemlerini durdurma kararı aldı. Kent merkezinde 30'a yakın yetkili sigorta acentesinde işlemler büyük oranda durdu. Bölgeden çekilmeye hazırlanan sigorta şirketlerinin, 'toplumsal olaylarda riskli' bölgelerdeki illerde bir süre işlem yapmamayı kararlaştırdığı iddia edildi. Sigortalı iş yeri oranının yüzde 10, araç sayısının yüzde 40 olduğu Batman'da, zarar gören çok sayıda aracın kaskosu olmadığı için araç sahiplerinin hasarı karşılanmadı.

YORUMLAR 11
  • Mustafa ETİZ 9 yıl önce Şikayet Et
    Geç bile kalındı.. Bu tür eylemlerin çoğunda pkk ve şehir çeteleri 18 yaşın altındaki çocukları kullanıyorlar. Yetkililerde ailelere çocuklarınıza sahip çıkın telkininde bulunuyor. Ailelerin çoğu ise duyarsız. Bu eylemcilerin verdiği zararlar ailelerinden talep edildiğinde bakın o çucukların kaçını aileler sokağa bırakacak. Canı yanmayan canı yananın halinden anlamaz.
    Cevapla
  • yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Zamana Kadar Alınmaması Komedi. Devletimiz kaza kurşunuyla ölen askerin ailesinden mermi parasını bile alıyorken bu hainlerden zararın alınmaması çok vahim ve bir o kadar da garip. Çevreye verilen zararın tanzimi nasıl olmalı diye ilkokul çocuklarına bile sorsak cevabını verirler. Bizim devletimiz nasıl bu zamana kadar bunun cevabını verememiş, hayret doğrusu.
    Cevapla
  • selamettin durmuş 9 yıl önce Şikayet Et
    zararlar kimin cebinden karşılanıyor.. hükümet yetkilileri açıklama yapıyor zararlar karşılanacakmış kimin cebinden karşılanıyor çıkıp halka anlatın.vatandaşın vergisi ile bunları karşılayıp bunları yapanların yanına kar kalırsa 78 milyonun hakkını ödeyemezsiniz.Önümüzde sandık var önce orada sonrada yargıda hesap verirsiniz.Vatandaş uyarıyor.
    Cevapla
  • ALİ ÜNLÜER 9 yıl önce Şikayet Et
    evet bizde böyle bir kampanyaya destek veririz.. hemde çok güçlü bir destek veririz. gerekirse imza kampanyası başlatalım. yeter artık.yok gezisi yok kobanisi yok bahanesi hepsi bizim cebimizden çıkıyor. yakaladığın küçükse ailessinden tahsil et. derhal yapılması gerekir
    Cevapla
  • hüseyin ince 9 yıl önce Şikayet Et
    Yakıp yıkanlara verdiği zarar ödetilsin.... Yaşadıkları yerleri pisleyen yakıp yıkanlara elbette fazlasıyla ödetilsin. Vatan hainlerine ağır mali cezalar yanında kamunun sağladığı hizmetlerden de mahrum bırakılmaları lazım. Hastalandıklarında hastanelere gidemesinler özel doktorlara gidip tedavi olsunlar. Elektrik su doğalgaz gibi kullanımlarında faturalarına yaptıkları eylemlerin faturaları yansıtılsın. Yaşları tutmayan eylemcilerin ailelerinin de cezalara muhatap tutulsunlar. Üst üste eylem yapanların tespiti halinde köylerine nüfusa kayıtlı oldukları yerlere gönderilsinler. Yada ücretsiz kamuya ait örneğin iskinin kanalizasyon işlerinde, çöp toplama işlerinde bedenen çalıştırılmaları lazım. Ücretsiz karın tokluğuna... Yakıp yıkanlara verdiği zarar ödetilsin....Yakıp yıkanlara verdiği zarar ödetilsin....Yakıp yıkanlara verdiği zarar ödetilsin....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TOKİ, 33 ilde arsa satışı yapacak
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!