Bakan Yıldız: Doğal afet diyemeyiz

Enerji Bakanı Taner Yıldız ile Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan Ermenek'teki faciayla ilgili son durumu değerlendirdiler.

GİRİŞ 30.10.2014 17:28 GÜNCELLEME 30.10.2014 17:38
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Karaman Ermenek'te ki maden faciasıyla ilgili son bilgileri kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yıldız, arama-kurtarma çalışmalarına devam ettiklerini açıklarken, madeni işleten Has Şekerler Madencilik Limited Şirketi'nin kaza ile ilgili "Doğal afettir" açıklamasına sert bir yanıt verdi.

İşte o açıklamanın satırbaşları:

Yıldız: Çalışmalarımız devam ediyor. Bu afet değil. Her şeyi kamuoyuyla paylaşmak zorundayız. Deprem ve sel felaketi doğal afettir. O yüzden doğal afet olmayan yerde kusur vardır. Kusurun kimde olduğunu soruşturma sonucu göreceğiz. Doğal afet tanımlaması olayı geçiştirmek olur. İşçi kardeşlerimizin oradan çıkarılmasına odaklandık.

Elvan: Yeraltında kaza sonrası müthiş bir yıpranma söz konusu. Su patlamasıyla beraber fakat çamurla beraber ilerlemek çok zor. Malzemeleri oradan boşaltmaya çalışıyorlar. Ancak şu an ilerlemenin daha yavaş olduğunu söylemek zorundayım. Suyu dışarı çıkarmak kolay ama çamuru dışarı atmak çok daha güç.

YORUMLAR 9
  • Coskun 9 yıl önce Şikayet Et
    Istifalar bekliyoruz
    Cevapla
  • Olacak Olan budur... 9 yıl önce Şikayet Et
    Önce şehit ilan ederler, sonra bir ev ve ölü yakınına iş verirler...
    Cevapla
  • Fatih 9 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakan . suçluyu başka yerde aramayı bırakın da kendinizi biraz sorgulayın lütfen . 2013 te Tema Vakfının raporun da oraların yer altı su kaynakları ile dolu olduğu ve buralarda maden ocağı açmanın son derece tehlikeli olduğu belirtilmiş . siz buna rağmen ne yaptınız acaba . son 6 ayda sadece soma ve karaman da resmi kayıtlara göre 319 kişi hayatını kaybetti. Lütfen artık koltuk sevdalısı olmadığınızı gösterin ve suçunuzu kabullenin . Bu işin en büyük sorumluları gerekli kontrolleri yapmayan veya gerektiği gibi yapılması için gereken yaptırımları uygulamayan sizlersiniz. Devlet gücünü bu tür kazalar olmadan önce göstermelidir , olduktan sonra oraya bi sürü ekipman ve insan yığmışsınız ne işe yarar.
    Cevapla
  • herkesi 9 yıl önce Şikayet Et
    bimere şikayet mektubu yollama ya davet ediyorum.daha ciddi iş güvenliği önlemleri alınsın.maaliyetini millet olarak karsılamaya razıyız
    Cevapla
  • yok ya 9 yıl önce Şikayet Et
    maliyetini orayı işleten karşılasın. zibil gibi para götürüyorlar..senin yapacağın meclisten chp nin yaptığı yasayı geçirmektir husumet değil.. kuru inat uğruna sırf yasayı chpliler teklif etti diye geçirmiyorlar var mı böyle bişey...
    Cevapla
  • Nural 9 yıl önce Şikayet Et
    Tamam dogal afet degil biliyoruz,peki bundan birkac ay önce kontroller sonucu 9000 lira para cezasi yiyip tekrardan o iscileri düzeltme yapmadan ocaga indirenden nasil hesap sorucaksiniz.Kontroller nerde kaldi ,görüyoruz kör degiliz oradaki calisma sartlari uygun degil...!!!kazalardan korumak icin hic bir calisma yapilmamis.Günde 50 lira alan insan calismak zorunda olan insandir,görüyoruz fakir fukara,bunlara nasil yardim ediceksiniz.Ey bilesiniz ki sizlere oy verildi aldiniz ,bunlardan hesap sorun coluk cocugun boynunu bükük birakmayin.Yoksa sizde onlardan sayilirsiniz.Bu insanlarin parasi helal kazanilmis,ya o patronlarin,iscilerinin sirtindan kazandiklarini kimbilir kime nasil yediriyorlar.Bile bile haram yiyenlerin vay haline susanin vay haline.
    Cevapla
  • salih abi 9 yıl önce Şikayet Et
    CENABI-HAK:ey akil sahipleri KISAS,ta sizin icin hayat vardir....buyuruyor bu adamlar onlarca kisinin ölümüne sebebiyet veriyorlar,nice yuyalar yikiliyor nice kadinlar dul,cocuklar öksüz kaliyor.CAYDIRICI CEZA OLMASI MECBURDUR:hükümete sesleniyorum.. lütfen IDAM CEZASINI GERI GETIRIN AMA LÜTFEN...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar