İstanbul'da İsrail'e Mescid-i Aksa' protestosu

İsrail’in Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara kapattığını açıklaması İstanbul’da protesto edildi.

İstanbul'da İsrail'e Mescid-i Aksa' protestosu
İstanbul'da İsrail'e Mescid-i Aksa' protestosu
GİRİŞ 31.10.2014 01:13 GÜNCELLEME 31.10.2014 01:13
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 Beşiktaş’taki İsrail Konsolosluğu önünde toplanan kalabalık karara tepki gösterdi.

Batı Kudüs’te aşırı sağcı hahamın silahlı saldırı sonucu yaralanmasının ardından İsrail polisi, ikinci bir bildirime kadar Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanlara kapatıldığını duyurmuştu. İsrail’in bu kararı Müslümanlar arasında büyük tepkiyle karşılandı. İstanbul’da da Anadolu Gençlik Derneği ve Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları üyeleri Levent’teki İsrail Konsolosluğu önünde kararı protesto etti. Sık sık tekbir getiren grup, İsrail aleyhine slogan attı. Grup, İsrail bayrağını da ateşe verdi.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şube Başkanı Ali Uğur Bulut, İsrail’in Kudüs’te kan dökmeye devam ettiğini söyledi. Son olarak Mescid-i Aksa’ya girişin de yasaklandığını hatırlatan Bulut, Müslümanların bu olaya sessiz kalmaması gerektiğinin altını çizdi. İslam birliğinin önemine dikkat çeken Bulut, “Biz bu davaya sahip çıkmazsak, biz Filistinli kardeşlerimize sahip çıkmazsak Allah muhafaza bu ateş bizi de saracaktır.” şeklinde konuştu.

Grup, yapılan duanın ardından olaysız dağıldı. 

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 3
  • tuncay 9 yıl önce Şikayet Et
    dualar her zaman Allah a yakınlığımızdır fakat duygusuz aciz bir durumdayız DİYARBAKIR da ışitci diye katledilen kardeşimize sahip çıkamadık ben düşünüyorum da halimiz ne olacak bize de saldırı olsa acaba tepkimiz ne olur sanırım kapılarımızı sıkı sıkı kapatır aman ha ses bize gelmesin düştüğümüz halimiz bu .....
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Aşkına, Yavuz Sultan Selim Han Aşkına, Yeni Tam Bağımsız Büyük ve Güçlü Türkiye,nin İlk Seçilmiş Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan,a Sahip Çıkma Zamanı Gerekirse Hiç Düşünmeden Seve Seve Ölme Zamanı !
    Cevapla
  • ÖZER 9 yıl önce Şikayet Et
    RABBİM ANADOLU GENÇLİK TEŞKİLATLARINDAN VE HER DAİM İSLAM BİRLİĞİ VE ÜMMET BİRLİĞİNİ SAVUNAN MİLLİ GÖRÜŞÇÜ TEŞKİLATLARDAN RAZI OLSUN . RABBİM SAYILARINI ARTTIRSIN İNŞ.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son dakika... İstiklal'deki bombalı saldırı davasında karar verildi
Özgür Özel'in 23 Nisan çocuğuna koltuk tembihi!