Son yağışlarla Sapanca Gölü hayata döndü!

Son yağışlarla Sapanca Gölü'nde su miktarı kritik seviyenin üzerine çıktı

Son yağışlarla Sapanca Gölü hayata döndü!
Son yağışlarla Sapanca Gölü hayata döndü!
GİRİŞ 31.10.2014 17:11 GÜNCELLEME 31.10.2014 17:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sakarya’da iki gündür aralıklarla devam eden yağışlar kuruma tehdidi ile karşı karşıya kalan Sapanca Gölü’nde su miktarını kritik seviyenin üzerine çıkardı. 29.90 kritik seviyenin altına düşen gölde su seviyesi yağışlarla birlikte arttı ve gölün kotu 30 kotuna yükseldi. Göldeki su seviyesi bir kaç ay öncesine kadar 26.01’e kadar düşmüştü. 

Sakarya ve Kocaeli'nin içme suyu ihtiyacını karşılayan Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi son 10 yılın en düşük seviyesine inmişti. Kocaeli'ndeki Yuvacık Barajı'na su takviyesi yapılması ve sanayi kuruluşlarının gölden aşırı su çekmesi nedeniyle Sapanca Gölü'ndeki su seviyesi tehlikeli boyutlara düşmüştü. Ancak son yağışlarla Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesinin yükselmesiyle su takviyesinin durması göle olumlu yansıdı. Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) yetkilileri son yağışlarla birlikte göldeki su seviyesinin kritik eşiği aşarak 30 kotuna kadar yükseldiğini belirterek, "Gölde sürekli bir yükselme olabilmesi için özellikle kar yağışı çok önemli. Bölgeye kar yağması temennisinde bulunuyoruz. Kar yağışı gölü yavaş yavaş beslediği için uzun soluklu oluyor. Ayrıca kar yer altı sularını da besliyor." bilgisini verdi.

YORUMLAR 2
  • aydin 9 yıl önce Şikayet Et
    kocaelindekı faprikar su emiyor ne yazikki birsey yapilmiyor karda yagsa yine ayni olur çüzum yokk
    Cevapla
  • Murat 9 yıl önce Şikayet Et
    Gölün kuruma sebeplerini söylüyorlar,ancak bunun ile ilgili bir tedbirleri yok.Yani süreç böyle devam edecek.Sanayi kuruluşları aşırı su çekecek vs vs vs...Kar ve yağmur yağmaz ise Sapanca kuruyacak.Yazık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Hamas ateşkes anlaşması için "Türkiye ve Rusya'nın garantörlüğünü istiyor" iddiası
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...