Peşmerge Kobani'ye geçti!

İki gündür Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bekleyen Peşmerge konvoyu, Suriye sınırından Kobani'ye geçti.

GİRİŞ 31.10.2014 21:11 GÜNCELLEME 31.10.2014 22:44
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Irak'ın Erbil kentinden yola çıkarak Kobani'ye geçmek üzere Suruç'a ulaşan ve yaklaşık iki gündür ilçede bekleyen Peşmerge güçleri, bulundukları özel alandan çıkış yaptı.

Özel harekat polisi ve jandarma ekiplerinin güvenlik önlemi altında Mürşitpınar Sınır Kapısı'na doğru hareket eden konvoyda, aralarında doçka, katyuşa füzesi ve havan topunun da bulunduğu çok sayıda mühimmatın üstü açık şekilde taşındığı görüldü.

Konvoyun geçişi esnasında yol güzergahı karşılıklı olarak trafiğe kapatıldı. 

KOBANİ'YE ULAŞTI

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde bekletilen peşmerge Kobani’ye hareket etti.
29 Ekim günü Türkiye’ye gelen Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi silahlı gücü peşmerge, 2 gün beklediği Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinden saat 21.00 sıralarında Kobani’ye hareket etti.

Suruç ilçesinde bulanan Çuko Birlik Binası’ndan Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye giden peşmergeye askeri araçlar eşlik etti. Peşmergeler, beraberinde getirdikleri füze, kartuşa yanı sıra çok sayıda dokça silahlarıyla birlikte uzun bir konvoy halinde Kobani’ye gitti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 34
  • Ahoa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bu Savas bitmez ve bitirmezler üzüldüyüm göremeden ölcem. Kim gelirse gelsin ISID artik icimizde PKK yandi 30 sene bosu bosuna kürek salladi simdi basi büyük dertte.
    Cevapla
  • mazlum savaşçi 9 yıl önce Şikayet Et
    ışid ıraktaki kürtlere saldırıyor, suriyedeki kürtlere saldırıyor,türkiyedeki kürtler türkiyeye bağlı olmasaydı,türkiyedeki kürtlere de saldıracaklardı,bu kürt düşmanlığı değilde ne.bir halkı nasıl topyekun tekfir edebiliyorsun.onların kalplerini açıp baktın mı.önce kendine bak,sen gerçekten müslümanmısın..
    Cevapla
  • Selahaddinin Torunları 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun. Düşmana karşı hayırlı bir zafer nasip etsin inşallah.
    Cevapla
  • İşid de sizi bekliyor 9 yıl önce Şikayet Et
    Peşmerge amerikaya yalakalık için gidiyor,İşid bunları tavuk gibi keser orda,hiç etkileri olmaz.
    Cevapla
  • TC.vatandaşı 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc. n zamandır Allahsızlara yardım eder oldu, kendi ülkende cami,kuran,kurankursu,okul,ambulans,sağlıkocağı yak yık harap et cocukları vahşice katlet polis, askerleri arkasından namussuzca şehit et sonra Allah size yardım etsin de. Allah cc. sizin gibilere ancak kahhar sıfatıyla kahruperişan eder inş. İnsansanız önce yaşadığınız,ekmeğini yediğiniz çocuğunuzu büyüttüğünüz ülkenize sahip çıkın. ama kabahat sizde değil her defasında size kucak açan bu millette
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Beyaz Saray'a Gazze boykotu! Biden'ın davetini reddettiler