Diyanet'ten onay çıkmadı! Caiz değil

Diyanet İşleri Başkanlığı, doğum öncesi cinsiyet tayinini dinen caiz bulmadı.

Diyanet'ten onay çıkmadı! Caiz değil
Diyanet'ten onay çıkmadı! Caiz değil
GİRİŞ 09.11.2014 06:25 GÜNCELLEME 09.11.2014 06:26
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Anne karnındaki çocuğun doğum öncesi cinsiyet tayinine Diyanet İşleri Bakanlığı’ndan onay gelmedi. Bakanlık, konuyla ilgili ‘Herhangi bir tıbbi zorunluluk olmadıkça dinen caiz değildir’ yorumunu yaptı.

Diyanet’in ‘Cinsiyet Tayini’ başlıklı kararı şöyle: Erkek cinsiyetini belirleyen ‘Y’ kromozomlu bir spermatozoid tarafından aşılanan yumurtadan erkek çocuk; ‘X’ kromozomu aşılanan yumurtadan ise kız çocuk doğuyor. Demek oluyor ki, doğacak olan çocuğun cinsiyeti aşılanma sırasında kesinleşiyor. 

Ekolojik soruna yol açar

Çocuğun cinsiyetini tespit etmek tıp bilimine göre mümkündür. Ancak doğacak çocukların cinsiyetinin belirlenmesi şimdiden öngörülmeyecek başka demografik ve ekolojik sorunlar ortaya çıkarabileceği cinsiyetlerin dağılımı konusunda var olan dengenin bozulmasına yol açabileceğinden, herhangi bir zorunluluk olmadıkça yapılması uygun değildir. Nitekim Asya ve Doğu ülkelerinde aileler, genelde erkek çocuk istemektedirler. Bizim toplumumuzda da durum farklı değildir. Bu ise, sünnetullaha aykırıdır. Zira Kur’ân’da, Şûrâ 42/49-50 ayetlerinde insanların erkek veya kız olmasının Allah tarafından belirlendiği ifade edilmiştir.”

‘BM’den önlem kararı çıktı’

Diyanet’in kararında şu tespitler yer aldı: “BM gibi pek çok uluslararası kuruluş tarafından konu ele alınmış ve tıp dışı nedenlerle gerçekleştirilen cinsiyet seçimi uygulamaları uygun görülmemiş ve buna karşı önlem alınması gerektiği dile getirilmiştir. Bu itibarla tıbbi bir zorunluluk bulunmadıkça cinsiyet tayinine gidilmesi dinen uygun değil. (Star)

YORUMLAR 21
  • RUHİ 9 yıl önce Şikayet Et
    ''ALLAH o kadar büyüktür ki;dört duvar arasına sığmaz''
    Cevapla
  • ahmetdemokrat 9 yıl önce Şikayet Et
    bilim Allah ı işaret der ey ahmak.dünyadaki kadın erkek eşitliği bile sana bir şey ifade etmiyorsa aklında bir sorun var demektir.
    Cevapla
  • Bilim, Kur'anın ayetlerini ispat ediyor.. 9 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez. Gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan, yalnız kendine gece yapar.
    Cevapla
  • Bilim, Kur'anın ayetlerini ispat ediyor.. 9 yıl önce Şikayet Et
    İslamiyet güneş gibidir, üflemekle sönmez. Gündüz gibidir, göz yummakla gece olmaz. Gözünü kapayan, yalnız kendine gece yapar.
    Cevapla
  • Dikkat 9 yıl önce Şikayet Et
    Dikkatli olun aman ha kimse yapmasin sonra erkek cocuk isteyip te yuvarlak birsey cikarsa o zaman ayvayi yersiniz.. yada kiz cocuk isteyip te kiz mi erkek mi oldugu belli olmayan birsey gelirse o zaman yandiniz zaten. allah korusun boyle seylerden. uzak dursun herkes..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza