MAÜ'deki yolsuzluk iddiası

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Özel, MAÜ'deki yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, 5 kişinin tutuklandığını bildirdi

MAÜ'deki yolsuzluk iddiası
MAÜ'deki yolsuzluk iddiası
GİRİŞ 22.11.2014 19:39 GÜNCELLEME 22.11.2014 19:39

Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Mardin Artuklu Üniversitesi'ndeki (MAÜ) yolsuzluk iddialarına ilişkin yürütülen soruşturmada, 5 kişinin tutuklandığını belirtti.

Özel yaptığı yazılı açıklamada, soruşturmaya ilişkin 7 kişinin firarda olduğunu ve yakalanmaları için gerekli işlemlerin takip edildiğini bildirdi.

Özel, Yaşayan Diller Enstitüsünün YÖK mevzuatı çerçevesinde yapmakta olduğu eğitim ve öğretim faaliyetlerinin bu soruşturma ve operasyonun konusunu oluşturmadığını kaydetti.

Bu operasyonda 46 kişinin Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldığını kaydeden Özel, bu kişilerin ifade alma işlemlerinin hızlı yürümesi için 4 ilave cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini belirtti.

Özel açıklamasında şunları kaydetti:

"46 şüpheliden 17'si Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ifadelerinin alınmasından sonra serbest bırakıldı. 29 şüpheli tutuklanma talebiyle 'haksız ekonomik çıkar sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlamasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. 5 şüpheli tutuklandı. 24 şüpheli ise adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı."

Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 12 Temmuz'da MAÜ'de "haksız ekonomik çıkar sağlamak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak" iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza