Irak'taki çatışmalar

IKBY Başkanı Barzani, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Odierno ve beraberindeki heyetle görüştü

Irak'taki çatışmalar
Irak'taki çatışmalar
GİRİŞ 26.11.2014 15:54 GÜNCELLEME 26.11.2014 15:54

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, ABD Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Odierno ve beraberindeki heyeti kabul etti.

IKBY Başkanlığı sitesinde yapılan açıklamaya göre, söz konusu görüşmede konuk heyetin yanı sıra IKBY Başbakan Neçirvan Barzani, İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Mesrur Barzani, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir, Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin ve Hükümet Sözcüsü Sefin Dizayi de hazır bulundu.

Açıklamada konuşmasına yer verilen Odierno, "koalisyon güçleriyle Peşmerge ve ordu birlikleri arasındaki uyumu yakından görmek için" Irak'a geldiğini belirtti.

ABD ve Peşmerge güçlerinin uyumlu çalışmasından son derece memnun olduklarını dile getiren Odierno, bu ittifakın çok olumlu sonuçlar doğurduğunu kaydetti.

Odierno, terör örgütü IŞİD'le mücadele süreci kapsamında ABD'nin, Peşmerge ve Irak ordusuna yönelik silah yardımını sürdüreceğini bildirdi.

Mesut Barzani de IŞİD'le mücadelede askeri yöntemlerin tek başına çözüm olmayacağına işaret ederek, siyasi ve ekonomik adımların da atılması gerektiğini ifade etti.

IKBY'nin, IŞİD'le bin 500 kilometrelik bir sınırı olduğunu aktaran Barzani, kısıtlı imkanlarla, "iki devletin silahlarına sahip bir terörist örgütle" savaştıklarını vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ergin Ataman'a yapılan Siyonist tehdit anı kamerada: Yeni görüntüler ortaya çıktı
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma