Yalova'da Tonami Meydanı'ndaki köprülü kavşak projesi

Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünce yapılacak proje kapsamında, Yalova Belediyesi ekipleri tarafından bölgedeki 158 ağacın kesimine başlandı

Yalova'da Tonami Meydanı'ndaki köprülü kavşak projesi
Yalova'da Tonami Meydanı'ndaki köprülü kavşak projesi
GİRİŞ 27.11.2014 14:19 GÜNCELLEME 27.11.2014 14:19

Yalova'daki Tonami Meydanı'nda Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünce yapılacak köprülü kavşak projesi kapsamında, belediye ekipleri tarafından bölgedeki 158 ağacın kesimine başlandı.

Yalova Belediyesi ekipleri, sabah erken saatlerden itibaren Tonami Meydanı'nda bulunan çeşitli cinslerdeki ağaçların kesimine başladı. Çalışmalara İtfaiye Müdürlüğü ekipleri de destek verdi. Çalışmalar kapsamında karayolunda trafik, Gaziosmanpaşa Mahallesi'ne yönlendirildi. Emniyet Müdürlüğü bölge trafik ekipleri de trafik akışını sağlamak için bölgede çalışma yaptı.

Ağaçların kesimine tepki gösteren Yalova Platformu Üyesi Hakim Menteş, işin başından beri burada ağaçların kesilmesine karşı olduklarını belirterek, "Buranın bir beton yuvasına dönmesine karşıyız. Yırca'da kesilen 6 bin zeytin ağacı, 'termik santral ihtiyacı var' diye yapılmıştı. Burada yapılanın da bundan farkı yoktur. Ya da 'üçüncü boğaz köprüsü' yapılacak diye yüzbinlerce ağacın kesilmesinden farkı yoktur. Belki ölçeği küçüktür ama zihniyet yine aynı zihniyettir. Sadece 'bir ihtiyaç var' deyip diğer alternatifler düşünülmeden ağaçların kesilmesine biz her zaman karşıyız, karşı olmaya da devam edeceğiz. Şu yapılan bir ayıptır, Yalova için çok üzücü bir gündür" ifadesini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Yazar Dursun Ali Taşçı son yolculuğuna uğurlanıyor
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...