ABD Elçisi Bass mutfağa girdi

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass elçilik binasında Şükran Günü yemeği için mutfağa girdi.

ABD Elçisi Bass mutfağa girdi
ABD Elçisi Bass mutfağa girdi
GİRİŞ 27.11.2014 18:00 GÜNCELLEME 27.11.2014 18:00

Bass, ABD’de kasım ayının son perşembe günü kutlanan Şükran Günü’nün geleneksel yemeği olan hindiyi kendi elleriyle elçilik çalışanlarına servis etti.

ABD Büyükelçisi John Bass ve eşi Holly Holzer Bass, Şükran Günü'nü Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'nde çalışanlarla birlikte kutladı.

Eşi ile birlikte önce geleneksel Şükran Günü yemeklerini servis eden Büyükelçi Bass, daha bu özel gün için bir mesaj verdi.

Büyükelçi Bass şöyle dedi: "Amerika Birleşik Devletleri’nde Şükran Günü, aile ve dostların bir araya geldikleri; geleneksel bir yemek etrafında toplandıkları ve fırında pişmiş hindi, kızılcık sosu, tatlı patates ve tatlı kabak turtası gibi geleneksel lezzetleri paylaştıkları bir zamandır.  1941’den günümüze, Kasım ayının dördüncü Perşembe’sinde kutlanılmakta olan Amerikan Şükran Günü’nün kökleri, yüzlerce yıl öncesine, topraktan mahsül alma veya dua günleri gibi bir çok farklı kutlamalara dayanmaktadır.  Günümüzde, Şükran Günü’nü aile, dostlar, sağlığımız ve barınacak bir yuva gibi hayatımızdaki tüm nimetlere müteşekkirliğimizi ifade etmek için kutluyoruz.  Bugün aynı zamanda, içinde yaşadığımız toplumda, ihtiyacı olanlara yardım eli uzatabileceğimiz bir gündür. Elçiliğimizde, mültecilere bağışlanmak üzere, kışlık paltolar ve battaniyeler toplanmıştır.  Bu yıl, eşim Holy ve ben, Şükran Günü’müzü Elçilik çalışanlarımızla bir aile olarak kutlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  Yardım eli uzatma, sahip olduklarımız için minnettarlık ve dostluk ruhu, Amerikalılar ve aynı şekilde Türkler tarafından paylaşılmaktadır. Ve bugün tüm bunlar için şükran duymaktayız." 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma
DEM Parti Batman il binasında skandal görüntüler! Terör köşesi oluşturmuşlar