Narkotimler törenle göreve başladı

İçişleri Bakanı Efkan Ala: -"Narkotim Projesi ile uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğini önlemek üzere polisiye tedbirlere ilave olarak narkotik polisinin sokaktaki etkinliğini artırmak, uyuşturucu sorununa lokal düzeyde çözüm yolları üretmek, toplumun her katmanıyla işbirliği içinde sosyal bilinçlendirme faaliyetlerini yürütmek hedeflenmektedir"

Narkotimler törenle göreve başladı
Narkotimler törenle göreve başladı
GİRİŞ 11.12.2014 17:33 GÜNCELLEME 11.12.2014 17:33

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Narkotim Projesi ile uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğini önlemek üzere polisiye tedbirlere ilave olarak narkotik polisinin sokaktaki etkinliğini artırmak, uyuşturucu sorununa lokal düzeyde çözüm yolları üretmek, toplumun her katmanıyla işbirliği içinde sosyal bilinçlendirme faaliyetlerini yürütmek hedeflenmektedir" dedi.

Ala, Narkotim Projesi'nin Polis Akademisinde düzenlenen açılış törenindeki konuşmasında, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan önemli bir projenin hayata geçirildiğini belirtti.

Narkotim Projesi'nin 11 ilde pilot uygulamasının devreye konulduğunu dile getiren Bakan Ala "Bu iller Türkiye nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturmaktadır. Uyuşturucu suçlarının da yüzde 48'i buralarda işlenmektedir" diye konuştu.

İçişleri Bakanlığınca, uyuşturucuyla mücadelede önleyici tedbirler esas alınarak geliştirilen projenin, ilgili tüm bakanlıkların katılımıyla hazırlanan Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı'nın önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Bakan Ala, "Narkotik polisinin halihazırdaki çalışma yöntemlerini değiştirerek sokaktaki varlığını hissettirmeyi amaçlayan proje kapsamında etkin ve kalıcı sonuçlar alınacağı öngörülmektedir. Narkotim Projesi ile uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğini önlemek üzere polisiye tedbirlere ilave olarak narkotik polisinin sokaktaki etkinliğini artırmak, uyuşturucu sorununa lokal düzeyde çözüm yolları üretmek, toplumun her katmanıyla işbirliği içinde sosyal bilinçlendirme faaliyetlerini yürütmek hedeflenmektedir" ifadelerini kullandı.

Projede önleme, rehabilitasyon ve tedavi süreçlerinde sorumluluğu olan tüm katmanların paydaş olduğunu dile getiren Ala, projenin pilot olarak belirlenen illerde faaliyete geçtiğini söyledi.

"Projenin pilot illerde uygulaması sonucuna göre geliştirilecek ilave tedbirlerle 2015 yılı içinde ülke geneline yaygınlaştırılması hedeflenmektedir" diyen Bakan Ala, projenin gelecekte daha da geliştirilerek uygulanmasıyla uyuşturucu ile mücadelede önemli mesafe kat edileceğine yönelik inancını dile getirdi.

Narkotik köpeğinden gösteri

Başbakan Ahmet Davutoğlu, tören için Polis Akademisine gelişinde İçişleri Bakanı Efkan Ala, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz tarafından karşılandı. Polis mangasını selamlayan Davutoğlu'na narkotim polisi tarafından çiçek verildi. Törendeki konuşmaların sonunda Emniyet Genel Müdürü Lekesiz tarafından Başbakan Davutoğlu'na üzerinde isminin yazdığı narkotim polisi montu ve şapkası takdim edildi.

Narkotik köpeğinin sunduğu gösterinin ardından Başbakan Davutoğlu, kurdele keserek narkotimlerin hizmet araçlarının açılışını gerçekleştirdi. Davutoğlu'nun görevlerinde başarı dilediği narkotimler daha sonra göreve uğurlandı.

11 pilot ilde uygulanacak

Projeyle okul ve eğitim alanlarının önü, çevresi öğrenci ve gençlerin yaşam alanları, suçun odağı haline gelen bölge, mahalle ve sokakta uyuşturucu ve zararlı maddelerin satışının engellenerek kalıcı ve etkin çözümlerin üretilmesi amaçlanıyor.

Proje ilk olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun ve Erzurum'da pilot olarak uygulanacak.

Narkotimler önce 11 ilde 1000 personelle göreve başlayacak. 2015 yılı sonunda ise narkotimler, 81 il ve 28 riskli ilçede 3 bin 250 personelle görev yapacak.

Narkotimler, psikolog ve sosyologların yanı sıra belediyeler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, köy ve mahalle muhtarlarıyla mahalle ve sokakta sözü geçen kanaat önderlerinden de destek alacak.

Narkotim Projesi'nde İçişleri Bakanlığına sağlık ve halk sağlığı, milli eğitim, sosyal hizmetler, gençlik ve spor, gıda tarım ve hayvancılık, çevre ve şehircilik ve ilçe müdürlükleri, denetimli serbestlik şubeleri, yerel yönetimler, müftülükler, üniversiteler, muhtarlar ile sivil toplum kuruluşları da katkı sağlayacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay! Evsiz kişi bir yıl boyunca dolabından yiyecekleri böyle çaldı...
Ergin Ataman'dan Siyonist tehdide cevap: Türk vatandaşıyım bana hiçbir şey yapamazsınız!