Endonezya'dan kalkan yolcu uçağının kaybolması

Endonezya Cumhurbaşkanı Jokowi: "Bize yardımcı olan komşu ülkelere teşekkür ediyorum"

Endonezya'dan kalkan yolcu uçağının kaybolması
Endonezya'dan kalkan yolcu uçağının kaybolması
GİRİŞ 29.12.2014 17:06 GÜNCELLEME 29.12.2014 17:06

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo (Jokowi), Surabaya Adası'ndan Singapur'a giderken dün sabah kaybolan AirAsia uçağının arama kurtarma çalışmalarında yardımcı olan komşu ülkelere teşekkür ettiğini söyledi.

Endonezya Cumhurbaşkanı Jokowi, Papua Yeni Gine'deki temaslarının ardından başkent Cakarta’ya gelir gelmez kaybolan uçakla ilgili açıklamalarda bulundu.

Endonezya Arama Kurtarma Kurumu’nu ziyaret eden Jokowi, arama çalışmalarıyla ilgili bilgi alırken, uçak kaybolduğunda kendisinin bölgedeki dağlık bir alanda temaslarda bulunduğunu ve "şoke olduğunu" söyledi.

Jokowi, tüm Endonezya’nın kenetlenip kaybolan uçak ve yolcu yakınları için dua etmesi gerektiğini belirterek, "Böyle bir günde Singapur, Avustralya, Malezya ve Güney Kore gibi komşularımız bize yardımcı oluyor. Onlara da çok teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Bu kazaların önüne geçebilmek için güvenlik önlemlerinin artırılacağının altını çizen Jokowi, "Havacılık güvenliğini artırmak için Endonezya’ya kayıtlı uçakların durumlarını ve ülkemizin güvenlik prosedürlerini gözden geçirmesi için Ulaştırma Bakanı Ignasius Jonan’a talimat verdim" dedi.

Kaybolan uçakla ilgili hala umutlu olduğunu belirten Jokowi, dualarının yolcular ve yakınları için olduğunu sözlerine ekledi.

Surabaya adasından Singapur'a gitmek üzere kalkan AirAsia uçağı ile dün Belitung adası yakınlarında yerel saatle 06.17'de irtibat kesilmişti. Uçakta 155 yolcu ve 7 mürettebat bulunuyordu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!