IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar

Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani ilçesinde terör örgütü IŞİD militanlarıyla bazı Kürt grupları arasındaki çatışmalar sabah saatlerinde şiddetlendi

IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar
IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmalar
GİRİŞ 06.01.2015 13:02 GÜNCELLEME 06.01.2015 13:02

Suriye'nin Halep iline bağlı Kobani (Ayn el-Arap) ilçesinde terör örgütü IŞİD militanlarıyla bazı Kürt grupları arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Kobani'deki Peşmerge komutanlarından Ferhat Abdullah, telefonda AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının, sabah saatlerinde Halk Savunma Birliklerine (YPG) saldırdığını belirterek, "Terör örgütü IŞİD, Kobani'nin doğusunda kalan Eski Sanayi ve Müştenur bölgelerini kontrolüne almak istiyor. İlçenin batısından bu sabah üç koldan YPG güçlerine saldırdılar. Ancak Peşmergelerin havan toplarıyla karşılık vermesi üzerine IŞİD militanları geri çekildi" dedi.

Savaşın daha çok sokak çatışması şeklinde devam ettiğini anlatan Abdullah, bu nedenle Kobani'deki evlerin harabe haline geldiğini söyledi. Abdullah, IŞİD'in, bölgedeki gücünün gittikçe zayıfladığını, Kobani'de zaman zaman yaşanan çatışmalar dışında çok büyük bir askeri hareketlilik olmadığını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza