"Soğuk hava tuğla üretimini etkiledi"

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, soğuk hava ve don nedeniyle 7 tuğla fabrikasında üretim durdu

"Soğuk hava tuğla üretimini etkiledi"
"Soğuk hava tuğla üretimini etkiledi"
GİRİŞ 10.01.2015 21:49 GÜNCELLEME 10.01.2015 21:49

Turgutlu ilçesinde, soğuk hava ve don nedeniyle 7 tuğla fabrikasında üretim durdu.

Turgutlu Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği Başkanı Gökhan Görçiz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçede sıfırın altında 10 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı nedeniyle Türkiye’de en fazla tuğla üretimi yapan Turgutlu'daki 22 tuğla fabrikasından 7 tanesinin üretime ara verdiğini belirtti.

Görçiz, hava şartlarının tuğla imalatını güçleştirdiğini, sektörde talep azalması yaşandığını, bazı fabrikaların üretimini düşük miktarda ve zor koşulda yaptığını kaydetti.

Üretime ara verilen fabrikalarda stoklardaki malların satışının yapıldığını dile getiren Görçiz, "Kapanan fabrikalarda çalışan yaklaşık 400-500 kadar işçi, şu an fabrikaların açılmasını beklemektedir. Temennimiz havaların bir an önce düzelmesi ve fabrikalarımızın üretime geçerek işçilerini tekrar istihdam etmeleridir" diye konuştu.

Salihli'de doğaya yem bırakıldı

Salihli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği, yaban hayvanlarının korunması amacıyla karla kaplı alanlara yem bıraktı.

Şef Ahmet Mankara, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçenin yüksek kesimlerinde yoğun kar yağışının etkili olduğunu, yaşanan don olayı nedeniyle yaban hayvanlarına yönelik yemleme çalışması yaptıklarını söyledi.

Mankara, kuş türleri ve yabani hayvanlar için Gökköy, Allahdiyen, İğdecik, Akviran, Poyraz, Kemer, Kale gibi yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu bölgelere yaklaşık 400 kilogram yem bırakıldığını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarruf dönemi! İlk etapta bin araç satılacak
23 Nisan kutlamasındaki Dilan Polat rezaletine soruşturma